Verkkouutiset

Puoluesihteeri: Vihreiden ehdokkaan vaalityötä häiritty rasistisin motiivein

Eduskuntavaalien vaalirauhaa on rikottu Joensuussa ja Kontiolahdella, jossa häirintä on kohdistunut vihreän maahanmuuttajataustaisen ehdokkaan Ali Girayn kampanjaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ali Girayn vaalipizzaa tarjonneista neljästä pizzeriasta kahteen on kohdistunut viikonlopun aikana ilkivaltaa, samoin hänen tienvarsijulisteitaan on kaadettu, kertoo vihreät tiedotteessaan.

– Tuomitsemme jyrkästi kaiken poliittiseen toimintaan kohdistuvan häirinnän, ilkivallan, painostuksen, väkivallan ja sen uhan, kohdistui se mihin poliittiseen suuntaukseen tahansa, toteaa vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tässä tapauksessa erityisen huolestuttavaa on häirinnän ilmeinen rasistinen motiivi.

– Poliittinen osallistuminen on kaikkien oikeus, ei vain kantaväestön. Tämä on tehtävä täysin selväksi. Hyökkäys yhden vaalityötä vastaan on aina hyökkäys demokratiaa vastaan, Miettinen sanoo.

Puoluesohteerin mukaan Ali Giray ryhtyi ehdokkaaksi esimerkkinä siitä, että maahanmuuttajana voi nousta vakiintuneeseen arvostettuun asemaan yhteiskunnassa ja kaikkien tulisi osallistua uuden maansa rakentamiseen.

– Nyt viesti tuntuu olevan se, että kaikki eivät kelpaakaan Suomea nostamaan. Meidän kaikkien yhteinen velvollisuutemme on osoittaa, että näin ei ole, ja seistä yhdessä puolustamassa jokaisen kansalaisen oikeutta osallistua kansanvallan toimintaan, etnisestä taustasta riippumatta, Mikkonen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)