Verkkouutiset

Puolan puolustusministeri väittää Venäjän ostaneen Mistral-sotalaivat yhdellä dollarilla

Venäjän mukaan puheet uusista Mistral-kaupoista ovat palturia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov on kiistänyt jyrkästi väitteet siitä, että Venäjä olisi sopinut Egyptin kanssa ostavansa siltä kaksi ranskalaisvalmisteista Mistral-luokan komento- ja hyökkäysalusta.

Puolan puolustusministeri Antoni Macierewicz aiheutti pienimuotoisen kohun toteamalla torstaina Puolan parlamentissa Egyptin ja Venäjän sopineen, että alukset myydään Venäjälle yhden dollarin nimelliseen kauppahintaan.

Asiasta kertovan Puolan yleisradion mukaan ministeri selitti lausuntoaan myöhemmin toteamalla, että hänen tietolähteensä ovat hyviä.

– Jos Egypti vetäytyisi nyt tästä hankkeesta, olisi se voitto maailmanrauhalle, Macierewicz sanoi medialle.

Dmitri Peskovin mukaan puolalaisväitteet ovat ”silkkaa palturia”. Hän totesi kommenttien selittyvän Puolan kireällä ilmapiirillä.

Ranska solmi vuonna 2011 Venäjän kanssa kaupat kahdesta Mistral-luokan komento- ja hyökkäysaluksesta. Ranskan oli määrä toimittaa alukset syksyllä 2014. Kaupan arvo oli kaikkiaan 1,2 miljardia euroa.

Ranska perui kaupat Ukrainan kriisin vuoksi ja Venäjän tilaamat alukset myytiin lopulta Egyptille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)