Verkkouutiset

Puola on pystyttänyt aitoja rajalle. LEHTIKUVA / AFP Jaap Arriens

Puolan ja Valko-Venäjän raja-aita yritettiin murtaa

Puolan sisäministerin mukaan tällaista toimintaa ei voida hyväksyä.

Aktivistijoukko yritti murtaa osan Puolan ja Valko-Venäjän välisestä raja-aidasta. Asiasta uutisoivan Radio Free Europen mukaan Puolan rajaviranomaiset ovat pidättänet rajalla kaksitoista puolalaista ja yhden Hollannin kansalaisen.

Puolan sisäministeri Mariusz Kaminski totesi, ettei tällaista toimintaa voida hyväksyä millään tavalla. Kaminskin mukaan kaikki epäillyt asetetaan syytteeseen.

– Tulemme reagoimaan tällaiseen päättäväisesti, hän kommentoi.

Valko-Venäjän Puolan, Latvian ja Liettuan välisten rajojen tilanne on ollut kireä Valko-Venäjältä EU-alueelle pyrkivien siirtolaisten takia. Muun muassa Irakista, Afganistanista ja eri Afrikan maista tulevien tuhansien siirtolaisten virtaa pidetään yleisesti Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallinnon järjestämänä hybridioperaationa. Valkovenäläisiä rajaviranomaisia on muun muassa kuvattu tuomassa siirtolaisia rajalle.

Valko-Venäjän viranomaiset eivät ole päästäneet suoraan rajoilta käännytettyjä siirtolaisia takaisin maahan. Tämä on puolestaan jättänyt siirtolaisten ryhmiä jumiin taivasalle raja-alueelle.

Uusimmat
MAINOS