Verkkouutiset

Puola toivotti tuhannet Nato-sotilaat tervetulleiksi

Amerikkalaisjoukkoja kuvattiin tervetuloseremoniassa turvallisuuden tuojiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CNN kertoo, että Puolan pääministeri Beata Szydlo toivotti lauantaina amerikkalaiset Nato-sotilaat tervetulleiksi maahansa. Szydlon mukaan kyseessä oli ”hieno päivä”, joka auttaa turvaamaan Puolan turvallisuuden.

Noin 4000 sotilasta on siirretty Puolaan operaatiossa, joka on Pentagonin mukaan tarkoitettu ”vahvistamaan Nato-kumppaneiden suhteita ja lähettämään selkeän viestin Venäjälle.”

Venäjä on kritisoinut jatkuvien joukkojen sijoittelun olevan uhka sen turvallisuudelle.

– Tämä on hieno päivä, kun voimme toivottaa amerikkalaissotilaat tervetulleiksi tänne Zaganiin. He edustavat parasta ja suurinta armeijaa maailmassa, pääministeri Szydlo totesi lauantaisessa puheessaan Puolan Zaganissa.

Puolan puolustusministeri Antoni Maciereweczin mukaan amerikkalaisjoukot auttavat varmistamaan ”vapautta, itsenäisyyttä ja rauhaa Euroopassa sekä koko maailmassa”, ja että Puola on ylpeä joukoista, jotka läsnäolollaan varmistavat Euroopan turvallisuuden.

Amerikkalaissotilaat saapuivat Puolaan torstaina. Joukot tulevat hajaantumaan seitsemään kohteeseen itäisessä Euroopassa ja harjoittelemaan Naton eurooppalaisten kumppanimaiden kanssa.

CNN:n mukaan kyseessä on osittain voimannäyttö Venäjän presidentti Vladimir Putinille, jonka Ukrainan valtaamista tervetuloseremoniassa kritisoitiin.

Kreml viestitti jo torstaina, että se kokee amerikkalaisjoukot uhkana turvallisuudelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)