Verkkouutiset

Turisteja Esplanadin puistossa Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Puhdasta kiusantekoa” – Esplanadien remontille rajua arvostelua

Yrittäjät ja poliitikot ovat tyytymättömiä Helsingin kaupungin toimintatapaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Esplanadien kaventaminen herättää kritiikkiä niin päättäjien kuin yrittäjienkin keskuudessa. Sosiaalisessa mediassa aihetta on kommentoitu etenkin Helsingin Sanomien julkaistua remonttia ruotivan pääkirjoituksen lauantaina.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti viime vuonna muuttaa Eteläesplanadin ja Pohjoisesplanadin yksikaistaisiksi, vaikka pääkaupungin liikennettä haittaavat samaan aikaan myös lukuisat muut tietyöt. Jo joulukuussa lähivuosien runsaiden katutöiden uutisoitiin huolestuttavan yrittäjiä, osan pelätessä kaupungin jopa rajoittavan autoilua tietoisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

HS:n mukaan päätös Espalandien kaventamisesta tehtiin alueen yrittäjien vastustuksesta huolimatta, ja nyt kaupungin toimintatapa asiassa on joutunut tarkastelun alle. Asianajaja Jukka Laitasalo on valittanut Helsingin kaupungin toimista hallinto-oikeuteen, sillä tämän mukaan päätös olisi vaatinut asukkaiden kuulemista, vaikuttavuusarvioinnin tekemistä ja valtuuston siunauksen.

Kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva (kok.) allekirjoittaa päätökseen kohdistuneen kritiikin. Kalevan mukaan päätöksenteko asiassa ”ei kestä päivänvaloa”.

– Tämä Esplanadien kaventaminen on puhdasta kiusantekoa autoilijoille, alueen asukkaille ja kivijalkakaupoille. Kokeilu vietiin läpi tavalla, joka ei kestä päivänvaloa

– Tämä ei jää tähän, Kaleva lupaa Twitterissä.

Näkyvä yrittäjä, erityisesti peliyhtiö Roviosta tunnetuksi tullut Peter Vesterbacka taas luonnehtii tapausta ”demokratian irvikuvaksi”.

– Ihan normitoimintaa. Hallinto tietää paremmin. Ihan samalla tavalla tehtiin Uudenmaan maakuntakaava, hallinto kertoi politiikoille että äänestäminen on turhaa tai jopa vaarallista. Demokratian irvikuva. Espan remontti runnottiin väkisin läpi, Vesterbacka kommentoi Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)