Verkkouutiset

PTT ennustaa asuntohintojen laskevan tänä vuonna

Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ennusteen mukaan asuntojen hinnat laskevat tänä vuonna koko maassa 0,7 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hintojen ennustetaan laskevan Helsingissä 0,5 prosenttia. Maltillinen hintojen lasku myös Helsingissä on PTT:n mielestä asuntomarkkinoiden vakauden kannalta toivottavaa.

Erityisesti yksiöiden hinnat ovat nousseet hyvin nopeasti finanssikriisin jälkeen. Pitkään jatkunut tulojen nopeampi hintakehitys ei ole kestävä kehitysura Helsingissäkään.

Toisaalta PTT arvelee, että ilman vakavaa makrotaloudellista shokkia Helsingin hintojen lasku jää kuitenkin lyhytaikaiseksi ilmiöksi.

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat jatkavat PTT:n ennusteen mukaan edelleen nousuaan ja kallistuvat 2 prosenttia tänä vuonna. ARA-asuntojen vuokrat nousevat 3 prosenttia.

Kehitys on PTT:n mukaan nähtävissä kaikissa suurissa kaupungeissa.

Muuttoliike keskuksiin osaksi väliaikainen ilmiö

Kaupunkialueille kohdistuva muutto on suuntautunut viime vuosina entistä enemmän keskuskaupunkiin. Erityisen nopeasti tilanne muuttui PTT:n mukaan finanssikriisin jälkeen vuonna 2009.

Osaksi kehitys johtuu PTT.n mukaan suhdannevaihtelusta. Suhdanteen jossain vaiheessa kääntyessä parempaan kaupungistumisen aiheuttama kysyntäpaine kohdistuu jälleen tasaisemmin keskuskaupungin ja kehyskaupungin osalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)