Verkkouutiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

PS:n Riikka Purra: Tämä on demokratian irvikuva

Puheenjohtajan mukaan enemmistö ei kokenut sote-uudistusta oleelliseksi tai ainakaan äänestämistä siinä mielekkääksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tämä on varsinainen demokratian irvikuva, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra lyttäsi aluevaalit.

– Vaalit eivät onnistuneet kiinnostamaan kansalaisia lainkaan siinä määrin, kuin kansalaisten osallistumista korostavassa demokraattisessa järjestelmässä toivoisi. Vaalien äänestysaktiivisuus – sen luulisi kiinnostavan kaikkia puolueita ja kaikkien toivoisi olevan siitä huolestuneita, hän jatkoi.

Purran mielestä liian moni kansalainen näkee, että äänestämisestä ja politiikasta ei ole mitään hyötyä.

– Monet protestoivat olemalla äänestämättä. Toiset ehkä sote-palveluiden suurkäyttäjiä, eivät jaksa uskoa asioiden paranevan. Enkä voi valitettavasti syyttää heitä. Vaalit, joissa ei juuri puhuttu oleellisimmista asioista, vaalit, joissa puolueet keskittyivät lupailemaan ja luettelemaan hyviä kohteita, eikä media ottanut heitä siitä kiinni.

Purran totesi myös koronaepidemian haitanneen merkittävästi vaalityötä. Hänen mukaansa ehkä erityisesti perussuomalaisia.

– Saimme erityisen alhaisia tuloksia juuri niillä meille periteisesti voimakkailla alueilla, joissa ei ole saanut edes ulkokampanjoida. Perussuomaiset ovat aina olleet se ykköstoripuolue, mutta nyt emme voineet tehdä tätä tärkeää työtä monilla alueilla vaalien alla lainkaan, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)