Verkkouutiset

PS:n Putkoselta pyyntö medialle: Älkää häiritkö meitä Immos-asialla

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoo perussuomalaisten laittavan pisteen "Immos-kohulle".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Laitamme omalta osaltamme pisteen Immos-kohulle. Paikalla on ainakin yksi alan asiantuntija. Tiedossanne on, että eduskuntaryhmämme käsittelee asiaa syyskuun kokouksessa ja tiedottaa päätöksistään omalla tavallaan”, Matti Putkonen kertoo tiistaina lähettämässään tiedotteessa.

Hän toteaa puolueen toivovan työrauhaa tulevissa ministeri- ja eduskuntaryhmän kokouksissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Toivon, ettei näitä tilaisuuksia häiritä Immos-asialla. Nyt on aika keskittyä todellisiin asioihin”, Putkonen sanoo.

Putkonen ottaa tiedotteessaan kantaa myös Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professorin Juha Suorannan julkaisemaan Facebook-kirjoitukseen. Hänen mukaansa siinä on kyse vihapuheesta.

”Juha Suoranta vaati perussuomalaisten poistamista kaikista Suomen kouluista peruskoulusta aina yliopistoihin saakka”, Matti Putkonen toteaa tiedotteessaan.

Tekstissä Suoranta toteaa Putkosen mukaan muun muassa, että ”ihmisten mieliä tulee varjella ja suojella perussuomalaisten tuhoavilta vaikutuksilta”.

”Sama, mikä tiedonvälitystä, koskee myös peruskoulua ja muuta koulutusjärjestelmää, johon perussuomalaiset ovat jo ulottaneet iljettävät lonkeronsa”, Putkonen kertoo Suorannan kirjoittaneen.

Matti Putkosen mielestä Suorannan sanojen ääreen on pysähdyttävä.

”Suoranta ei julkaisuissaan peittele omaa poliittista suuntautumistaan eikä sitoutuneisuuttaan vasemmistoaatteeseen. Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa. On luonnollista ja suotavaakin, että koulumaailmassa toimivat osallistuvat politiikkaan ja kertovat yhteiskunnallisista näkemyksistään. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että kenenkään tulisi valjastaa akateemista laitosta oman politiikantekonsa välikappaleeksi”, Putkonen kirjoittaa.

Hänen mukaansa on huolestuttavaa, että Suoranta ”pyrkii kategorisesti estämään perussuomalaisten pääsyn oppilaitoksiin”.

”On äärimmäisen huolestuttavaa, että mediakasvatusta opettava professori esittää näin rajuja näkemyksiä. Hänen tulisi ymmärtää, että hänen syrjivät kommenttinsa ovat omiaan luomaan opiskelijoiden keskuudessa ahdistavaa ilmapiiriä”, Putkonen sanoo.

Putkosen mielestä Suoranta pyrkii epäinhimillistämään perussuomalaisia.

”Tällainen vihapuheiden lietsominen perussuomalaisia vastaan on pöyristyttävää. Professori Suoranta halveksii kannanotoissaan julkisesti suomalaista demokratiaa ja vaatii oikeutta ainoastaan kaltaisilleen ’oikeaoppisille’. Odotan Tampereen yliopiston välittömästi reagoivan professori Suorannan vihapuheisiin”, Matti Putkonen vaatii.

Korjaus 19.8.2015

Jutussa todettiin ensin, ettei kirjoitusta löydy enää Suorannan Facebook-sivulla. Kirjoitus on kuitenkin luettavissa siellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)