Verkkouutiset

PS:n Leena Meri: Nollatuntisopimuksiin on tulossa korjauksia

Kansanedustajan mukaan työministeri Jari Lindström on toiminut poikkeuksellisen tehokkaasti nollatuntisopimusten oikeudenmukaistamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Leena Meri sanoo tiedotteessaan, että nollatuntisopimusten ongelmat halutaan ratkaista, mutta työ on vielä kesken.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta jätti eilen mietinnön nollatuntisopimuksia koskevasta kansalaisaloitteesta. SDP:n työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsenet ovat sanoneet hallituksen betonoivan mietinnöllä nollatuntisopimukset ennalleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Ministeri Jari Lindström (ps.) on perustanut kolmikantaisen työryhmän pohtimaan, kuinka muun muassa nollatuntisopimuksista saadaan oikeudenmukaisempia. Nämä ongelmat halutaan ratkaista, mutta työ on vielä kesken. Tämä oli mietinnön tehneen valiokunnan jäsenten tiedossa, myös SDP:n”, Leena Meri sanoo.

Perussuomalaiset kiittävät kansalaisaloitteen tekijöitä tärkeän asian esille nostamisesta. Aloitetta ei voi Meren mukaan kuitenkaan toteuttaa sellaisenaan, mikä tuli myös esille myös asiantuntijakuulemisissa.

”Valiokunta totesikin yksimielisesti, ettei kansalaisaloitetta voida hyväksyä. Nollatuntisopimuksiin liittyvä muutostyö ei kuitenkaan pysähtynyt mietintöön.”

Leena Meren mukaan työministeri Lindström on toiminut asiassa poikkeuksellisen tehokkaasti.

”Harvoin kansalaisaloite saa vastaavia toimenpiteitä jo ennen valiokunnan mietinnön jättämistä. Viime kaudella SDP:n johdolla asiaa yritettiin ratkoa työ- ja elinkeinoministeriössä, mutta mitään muutosta ei saatu aikaan. Nyt on tilanne toinen, ja tämä hallitus on tekemässä selviä parannuksia nollatuntisopimuksella työskentelevien asemaan”, hän sanoo

Meren mukaan työmarkkinaosapuolet on otettava tiiviisti uudistustyöhön mukaan.

”Kolmikantainen työryhmä on eduskunnan valiokuntaa parempi paikka pohtia työelämän lainsäädännön yksityiskohtia.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)