Verkkouutiset

PS:n kansanedustajalta uusi idea EU-erosta: Voisiko hallitus tukea tätä?

Laura Huhtasaari jätti kirjallisen kysymyksen ajatuspajasta EU:sta ja eurosta eroamiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaaren kirjallisessa kysymyksessä todetaan, että maailma muuttuu nyt nopeammin kuin naismuistiin pitkään aikaan ja EU tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa.

– Suomen tulisi varautua EU:n hajoamiseen ja hakea kansallisesti hyödyttäviä ratkaisuja hyvissä ajoin, Laura Huhtasaari toteaa.

Kysymystekstin mukaan Suomen pitäisi alkaa valmistautua elämään ilman euroa.

– Olemme EU:ssa olleet vain reagoimassa ja toteamassa tapahtuneita asioita. Nyt pitäisi varautua ajoissa. Ennen kaikkea meillä pitää olla suunnitelma onnistuneesta tiestä pois rahaliitosta ja EU:sta. Poliittiset päättäjät tarvitsevat jatkuvasti punnittua tietoa, jotta he voivat tehdä oikeita linjauksia.

– Ehdotankin nyt Suomi 100 -hengessä, että perustamme ajatuspajan Suomen euro- ja EU-eroon varautumiseen. Tarvitsemme tietoa ja analyysejä. Kansalliset heikkoudet ja vahvuudet tulee tunnistaa. Se olisi lahja itsenäiselle Suomelle.

Huhtasaari kysyy ministeriltä ”miten hallitus aikoo varautua EU:n ja rahaliiton hajoamiseen ja voiko hallitus perustaa ajatuspajan, joka tukee Suomen kannalta onnistuneita kansallisia ratkaisuja EU:n hajoamisessa”.

Uusimmat
MAINOS