Verkkouutiset

Juho Eerola vertaa Krimin valloitusta Karjalaan – ”ei silloin asetettu pakotteita”

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja sanoo, että puolueesta löytyy myös 'ryssävihaa'.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola sanoo, että EU:n tulisi purkaa Venäjän-vastaiset pakotteet. Hänen mukaansa ne ovat Suomelle vahingolliset, minkä lisäksi muut EU-maat kiertävät niitä joka tapauksessa. Luterilainen Suomi vain ampuu itseään jalkaan, hän sanoo Nykypäivä-lehden haastattelussa.

– Jos kasvua haetaan, sitä saa Venäjältä. Pakotteet ovat huonoja meille.

Eerola tuomitsee Krimin valtauksen, mutta on silti valmis hyväksymään sen osaksi Venäjää.

– Venäjä teki väärin, mutta niitten alueitten (Itä-Ukrainan) kansalaisten oma näkemys pitäisi ottaa huomioon. He kuuluisivat mieluummin Venäjään kuin Ukrainaan.

Eerola hakee, ehkä hieman erikoisella tavalla, vertailukohtaa Suomen historiasta.

– Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä?

Juho Eerola antaa lausuntonsa ulkopoliittisesti herkkänä hetkenä. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on samana päivänä ilmoittanut, että Venäjä ei ole sekaantunut vakoojan murhaan Britanniassa, kuten Britannia väittää. Vuorokautta myöhemmin Lavrovin tiedottaja sanoo, että Britannian ei kannattaisi uhkailla ydinasevaltiota.

Perussuomalaisista löytyy Juho Eerolan mukaan toisenkinlaisia Venäjä-näkemyksiä.

– Minä olen tässä kysymyksessä poikkeuksellisen Venäjä-myönteinen jopa perussuomalaisissa. Meidän puolueestamme löytyy myös ”ryssävihaa”, jos näin voi sanoa.

Lue Verkkouutisten Plus-liitteestä koko artikkeli. Siinä käsitellään perussuomalaisten, sinisten ja kansalaispuolueen keskinäistä kilpailua. Kirjautuminen on maksuton.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)