Verkkouutiset

PS: Toverien raippa osuu etenkin eläkeläisiin

Vilhelm Junnilan mukaan verovapaat miljoonaosingot ay-liitoille kelpaavat SDP:lle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset kävi ensi vuoden budjettiesityksestä käyttämässä ryhmäpuheenvuorossaan läpi hallituksen ”lahjakääröjä”.

– Sosialidemokraatit muistavat eläkeläisiä korottamalla asumisen kustannuksia. Omistusasunnossa kerrostalossa yksin asuvalla eläkeläisnaisella menee eläkkeestä jatkossa yli 42 prosenttia asumiseen. Kun toverit kunnissa korottavat myös kiinteistöveroa, osuu raippa etenkin eläkeläisiin. Vero kun ei huomioi maksajan tuloja mitenkään, perussuomalaisten ryhmäpuheen pitänyt Vilhelm Junnila sanoi eduskunnassa.

Junnilan mukaan joka kuudes kotitalous ei pysty kattamaan asumiskustannuksia omilla tuloillaan ja silti lämmityspolttoaineiden hintoihin isketään ”kunnon korotukset”. Suomessa on lähes 200[nbsp]000 öljyllä lämpenevää taloa, joissa jopa puolessa asuu ikäihmisiä. Junnilan mukaan myös kaukolämpö kallistuu.

– SDP:lle ei kelvannut perussuomalaisten ehdotukset veronkevennyksistä työeläkkeisiin, eikä omaishoidontukeen, mutta Kojamon vuokrankorotukset ja verovapaat miljoonaosingot ammattiliitoille ovat kansalle kuin viime jouluista maksalaatikkoa, Junnila sanoi.

Junnila totesi, että yrittäjien sosiaali- ja eläketurvasta tai yrittäjän eläkevakuutuksen epäkohtien korjaamisesta lienee turha puhuakaan.

”Punaisesta paketista paljastuu pioneerin HX-suosikkilahja”

Junnilan mukaan vasemmistoliiton punaisesta paketista paljastuu joka pioneerin HX-suosikkilahja eli 10 miljardilla eurolla monitoimihävittäjiä.

– Valtiovarainvaliokunta varautuu hankintaan vuoden 2021 tasossa, eli indeksikorotukset ja valuuttamuutokset huomioiden summa voi olla suurempikin – ja tämän vasemmisto paketoi äänestäjilleen. Perussuomalaisille lahja kelpaa, Junnila kertoi.

Vihreiden osalta Junnila totesi, että Maahanmuuttoviraston ja valtion vastaanottokeskusten toimintamenoihin ”upotetaan” 12 miljoonan euron lisämääräraha, vaikka pandemian seurauksena turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut.

– Korona kelpaa syyksi mihin tahansa, vaikka budjetissa näkyy vain murto-osa maahanmuuton kustannuksista.

Keskustan lahja maaseudulle on Junnilan mukaan se, että polttoaineverojen korotukset rokottavat autoilijoiden lisäksi jopa työkoneita.

(Urho) Kekkonen kysyi aikoinaan, onko maallamme malttia vaurastua, mutta viime kyselytunnilla puolueen edustaja totesi tasaisten veronkorotusten olevan heille tärkeämpää, Junnila totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)