Verkkouutiset

PS-suuttujat Juhana Vartiaiselle: Kylläpä oli vuodatus

Kokoomusedustajan mukaan perussuomalaiset ovat 'tukevasti' vasemmistopuolue.

Kokoomuksen kansanedustaja ja ekonomisti Juhana Vartiainen bloggasi perussuomalaisten olevan vasemmistopuolue.

PS:ssa väitettä ei otettu riemuiten vastaan.

– Kylläpä oli vuodatus. Sinulle me olemme aina tarpeen mukaan äärivasemmalla tai äärioikealla, PS:n varapuheenjohtaja kansanedustaja Riikka Purra twiittasi Vartiaiselle.

– Minulle ette ole ”tarpeen mukaan” äärioikealla tai vasemmalla. Vaan olette tukevasti vasemmalla, mikä oli kirjoitukseni pointti, Juhana Vartiainen vastasi.

Riikka Purran mukaan ”sinulle – ja monille kaltaisillesi oikeistopoliitikoille – maahanmuuton taloudelliset vaikutukset ovat täysin sokea piste. Yritin osaltani avata asiaa sinulle keskustelussamme”.

–  On kuitenkin hienoa, mikäli kokoomus nyt oppositiossa löytää oikean ja legitiimin oikeistolaisuuden, joka onkin ollut siltä hukassa vuosikausia. Minkä puolueen kanssa arvelit, että hallitukseen menette tekemään massiiviset sosiaaliturvaleikkaukset ja työmarkkinamuutokset?, Purra jatkoi.

PS:n kansanedustaja Juha Mäenpää kommentoi Vartiaiselle Facebookissa toteamalla, että ”kokoomus ei taida oikein osata päättää onko se oikeisto vai vasemmisto puolue?”. Mäenpää viittaa siihen, että eduskunnassa kokoomus äänesti perussuomalaiset istuntosalissa istumaan oikealla.

Yhteinen usko ”riistäjiin”

Juhana Vartiaisen pointit väittämälleen perussuomalaisten vasemmistolaisuudesta ovat:

1. Perussuomalaiset ovat Jussi Halla-ahon suulla sitoutuneet työehtosopimusten yleissitovuuteen.

2. Perussuomalaiset vastustavat ja vastustivat kilpailua lisääviä uudistuksia.

– Sekä vasemmistolle että perussuomalaisille esimerkiksi ulkomaiset terveyspalvelu-yritykset ovat lähinnä veroparatiiseista käsin toimivia riistäjiä. Tähän näyttää liittyvän jonkinlainen kummallinen kansallismielinen käsitys kotimaisesta talousorganismista, josta ei pitäisi “valuttaa” tuloja ulkomaisten yritysten taskuun, Juhana Vartiainen toteaa.

3. Perussuomalaisilta ei ole tullut käytännön ehdotuksia sellaisiksi sosiaaliturvan uudistuksiksi, jotka lisäisivät työnteon kannustimia tai patistaisivat työhön.

4. Perussuomalaiset vastustavat työperäistä maahanmuuttoa, jopa vielä selvemmin kuin vasemmisto. Sekä perussuomalaiset että vasemmistopuolueet vastustavat saatavuusharkinnan poistoa.

5. Perussuomalaiset elättelevät työttömyyden ja työmarkkinoiden analyysissään samanlaista kotikutoista “talousteoriaa” kuin vasemmisto. Sen mukaan korkea työttömyys johtuu siitä, etteivät yritykset maksa riittävän hyviä palkkoja.

6. Perussuomalaiset ja vasemmisto suhtautuvat epäluuloisesti vapaakauppasopimuksiin.

– Persut esiintyvät usein kyllä periaatteessa jyrkästi julkisten menojen karsijoina ja tuhlauksen vastustajina. Mutta en ole vielä Euroopassa nähnyt kansallispopulistista puoluetta, joka oikeasti suhtautuisi tiukasti ja vastuullisesti julkistalouteen. Siksi en ota kovin vakavasti myöskään perussuomalaisten puheita tiukasta finanssipolitiikasta, Vartiainen kirjoittaa.

Uusimmat
MAINOS