Verkkouutiset

PS-johtaja korosti 2007 artikkelissaan ihmisrotujen erilaisuutta

Perussuomalaisten Sampo Terhon vanha artikkeli roduista on jälleen herättänyt kiinnostusta.

Yhteiskuntatieteiden tohtori, Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen kirjoittaa uudessa Kanava-lehdessä otsikolla Pölöslandia vastaan Stubblandia.

”Vaikka maahanmuuton vastustaminen ei ole ainakaan toistaiseksi ollut perussuomalaisille tärkein poliittinen tavoite eikä puheenjohtaja Timo Soini ilmeisesti ole itse erityisen maahanmuuttokielteinen, moni puolueen näkyvä hahmo on jo pitkään pitänyt aihetta esillä”, Juho Rahkonen toteaa.

Rahkonen esittelee nykyisen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon Kanava-lehteen 6/2007 laatimaa artikkelia Eurooppalaisten menneisyys ja tulevaisuus.

Artikkelissa Sampo Terho Juho Rahkosen mukaan ”korosti eri ihmisrotujen erilaisuutta ja ilmaisi huolestuneisuutensa sellaisesta kehityksestä, että eurooppalainen rotu on vähitellen jäämässä muiden varjoon. Kylmä tilastofakta on, että Euroopan alkuperäiskansat ovat maailmanlaajuisesti ajautumassa marginaaleihin, hän (Terho) kirjoitti”.

Rahkosen mukaan Terhon kirjoituksessa oli ”taustaoletuksena kansallisvaltiokeskeinen ajatus, että eri kansojen sekoittuminen toisiinsa ei ole suotavaa”.

Sampo Terho kirjoitti muun muassa, että ”Ihmiskunta, kuten kaikki eläinlajit, on jakautunut useisiin alalajeihin ja edelleen rotuihin”. ”Oli rodullisen perimämme merkitys tai merkityksettömyys sitten mikä tahansa, niin rotujen olemassaolo sinänsä lienee kiistatonta”, hän totesi.

Sampo Terho on poistanut Kanava-lehden 6/2007 kirjoituksensa nettisivuiltaan, jossa sen otsikko kuitenkin yhä on. Hänen kirjoituksensa löytyy muun muassa tästä.

Uusimmat
MAINOS