Verkkouutiset

PS-edustaja kysyy: miten kansliapäällikkö Nerg tietää, kun poliisi ei tiedä

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) kysyy sisäministeriltä perusteita kansliapäällikkö Päivi Nergin väitteelle, jonka mukaan jokaisen Suomeen saapuvan henkilön tausta tiedetään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mika Raatikainen viittaa viikonloppuiseen Lännen Median kyselyyn, jossa kartoitettiin muun muassa poliisien kantoja turvapaikanhakijatilanteeseen turvallisuusuhkana. Kyselyssä suurin osa poliiseista piti turvapaikanhakijatilannetta uhkana Suomen turvallisuudelle.

Raatikainen toteaa, että Aamulehti julkaisi verkossa kyselyn nimettömiä vastauksia, joista yksilöitiin ainoastaan poliisin toimialue. Helsingissä toimivat poliisit kommentoivat muun muassa seuraavasti:

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Tilanne ei ole poliisin hallinnassa, koska maahantulijoiden taustoja ei pystytä riittävästi selvittämään eikä poliisin resurssit riitä tulijoiden valvomiseen. Lisäksi joukossa on varmuudella Isis-taistelijoita, mikä tuo mukanaan aivan uudenlaisia uhkia.”

Raatikainen jatkaa toisen Helsingissä toimivan poliisin kommentilla:

”On kestämätön tilanne, että Suomeen otetaan vuosittain tuhansia ihmisiä, joista ei välttämättä pysty varmistamaan edes henkilöllisyyttä. Useita turvapaikkahakemuksia vastaanottaneena tiedän, että monesti kohtaaminen viranomaisen kanssa alkaa selkeillä valheilla.”

Raatikainen siteeraa vielä Länsi-Uudellamaalla ja Hämeessä toimivien poliisien kommentteja:

”Kukaan ei oikeasti tiedä, kuinka paljon oikeiden turvapaikanhakijoiden joukossa on ns. vihollistaistelijoita ja/tai ääri-islamisteja, joiden tarkoitusperät ovat aivan jotain muuta.”

”Emme yhtään tiedä ketä ja mistä nämä ihmiset ovat. Vastoin yleistä luuloa henkilöllisyyden selvittäminen tutkinnallisin keinoin on lähes mahdotonta. Daesh on tunnetusti lähettänyt TP-hakijoiden joukossa Eurooppaan taistelijoitaan.”

Raatikainen toteaa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin todenneen Ylen 2. maaliskuuta televisioimassa A2-turvattomuusillassa, että ”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.”

Siviiliammatiltaan Helsingin poliisin ulkomaalaisyksikössä ylikonstaapelina toimineen Raatikaisen mukaan vertaamalla poliisien kommentteja Lännen Medialle ja kansliapäällikön kommenttia, voi selkeästi todeta, että kommenttien välillä on suuri näkemysero.

Edustaja Raatikainen kysyy nyt sisäministeriltä kirjallisessa kysymyksessään, ”kuinka on perusteltavissa kansliapäällikkö Päivi Nergin väite siitä, että jokaisen Suomeen tulleen henkilön tausta tiedetään ja hän kysyy edelleen, että jos väite pitää paikkansa, niin millä metodilla jokaisen Suomeen tulevan turvapaikanhakijan tausta on saatu varmistettua?”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)