Verkkouutiset

Presidentti Ylellä koronaa vähätteleville: Järki käteen

Sauli Niinistön mukaan vain itseään ajattelevan urheus päättyy viimeistään sairausvuoteella.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä haastateltiin Ylen radiokanavilla. Hän korosti jokaisen kansalaisen toimenpiteiden merkitystä ja vastuuta koronaviruksen pysäyttämisessä. Annettujen neuvojen noudattaminen kuuluu tähän.

Niinistön mukaan kovat päätökset eivät tartuntatautia pysäytä, ellemme toimi niiden mukaisesti.

– Nämä päätökset eivät tietenkään päätöksinä auta yhtään mitään, ellei niitä panna täytäntöön eli ellei niitä noudateta, Sauli Niinistö sanoi Ylellä.

– Hyvin yksinkertaista. Harvoin on ihmisille itselleen, kansalle, jätetty tällainen täytäntöönpanovalta. Käytetään se viisaasti.

Hän sanoi itseään kiusaavan tavattomasti keskustelun jako yli ja alle 70-vuotiaisiin. Hänen mukaansa päätöksillä suojataan, niillä ei suljeta ketään, päinvastoin halutaan pitää mukana ja terveenä.

– Nyt toimeenpano on jokaisen meistä itsemme tehtävä, omalta kohdaltamme ja suhteessa toisiin ihmisiin.

Niinistön mukaan hänen silmäänsä on pistänyt myös, että ”esiintyy suurenmoista urheutta”. Siinä tautiin suhtaudutaan sanomalla että ”noo, jos on tullakseen, niin kyllä minä sen sitten otan vastaan”.

– Minä luulen, että tällainen urheus päättyy, viimeistään sitten sairasvuoteella. Ja voi tulla mieleen, että olisiko sittenkin pitänyt olla vähän varovaisempi. Ja pahimmillaan tämä johtaa siihen, että läheiset ovat siinä viereisellä pedillä, eli kyllä täysi järki täytyy ottaa nyt käteen.

Presidentin mukaan jos joku ajattelee tilanteessa vain itseään, kannattaisi ajatella, että hänelle itselleenkin tulee suurempi riski saada tartunta, jos joku saa tartunnan.

Haastattelun lopuksi presidentiltä pyydettiin kuuntelijoille soitettavaa musiikkikappaletta. Hän valitsi Vesa-Matti Loirin Maailma on kaunis. Sauli Niinistö totesi saaneensa siitä kotoa hyvän vinkin.

– Tässä puhutaan vapaudesta, mielen, ajattelun vapaudesta, ja se pitää sisällään tähän aikaan paljon. Meillä on täysi vapaus pitää toisistamme ja täysi vapaus myös huolehtia itsestämme, noudattaa niitä sääntöjä ja suosituksia joita on annettu, kukin kohdaltaan, iästä riippumatta. Se on vapautta itse asiassa, se on pahasta vapautta. Siksi tämä levy.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)