Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö: EU:n oltava samassa pöydässä kuin isot maat

Tasavallan presidentin mukaan arktinen alue on globaali kysymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tarvitsemme vahvempaa Euroopan unionia, joka taistelee rauhan ja vapauden puolesta. Sellaista, joka istuu samassa pöydässä isojen maiden kanssa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa Kroatian Zagrebissa.

Euroopan unioni ja turvallisuus olivat presidentin kanslian tiedotteen mukaan pääaiheina Niinistön ja Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovićin välisissä keskusteluissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Molemmat presidentit korostivat Suomen ja Kroatian peräkkäisten EU-puheenjohtajuuksien tuomaa mahdollisuutta tehdä yhteistyötä.

– Voimme EU-puheenjohtajuusyhteistyön puitteissa toimia rauhan ja Euroopan yhtenäisyyden puolesta, presidentti Niinistö sanoi ja korosti pienten maiden mahdollisuuksia saada isommat ymmärtämään globaali vastuunsa.

Presidentti Niinistö kiitti presidentti Grabar-Kitarovićia Kroatian toimista lähialueellaan.

– Tuimme aikoinaan vahvasti Baltian maiden EU-jäsenyysprosessia. Kroatialla on samankaltainen rooli Kaakkois-Euroopan EU-yhteyksien rakentajana. Työ on tärkeää paitsi Balkanin maille myös EU:n turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta.

Presidentti sanoi myös olevansa tyytyväinen Kroatian presidentin kiinnostukseen yhteistyöstä arktisen alueen suojelemisessa.

– Arktinen alue on globaali kysymys. Jos menetämme arktisen, menetämme koko maailman, presidentti Niinistö sanoi.

Presidentti otti erityisesti esiin tarpeen pienentää mustan hiilen päästöjä.

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Zagrebissa myös Kroatian parlamentin puhemies Gordan Jandrokovićin ja pääministeri Andrej Plenkovićin. Vierailun toisena päivänä keskiviikkona 11. huhtikuuta presidentti Niinistö matkustaa Splitiin, jossa hän tapaa pormestari Andro Krstulović Oparan ja vihkii käyttöön Suomen Splitin-kunniakonsulaatin.

Kyseessä on presidentti Niinistön toisen presidenttikauden ensimmäinen valtiovierailu sekä ensimmäinen Kroatian ja Suomen välinen valtiovierailu Kroatian EU-jäsenyyden jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)