Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö: EU:n on vahvistuttava ja oltava shakkilaudan kuningatarpuolella

Tasavallan presidentti osallistui Mikkelin Päämajasymposiumiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kymmenettä kertaa järjestettävän päämajasymposiumin teema tänä vuonna on Eurooppa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti puheen ennen Euroopan tulevaisuutta käsitellyttä paneelikeskustelua ja totesi sen yhteydessä, että Euroopan unionin olisi vahvistettava itseään.

Presidentti Niinistö totesi puheessaan, että jo Euroopan ulkopuoleltakin, muun muassa Kiinasta ja Venäjältä, on keväällä todettu, että unionin olisi ryhdistäydyttävä. Hän nosti esille epävarmuuden kasvun geopolitiikassa ja transatlanttisissa suhteissa.

– Jos katsomme tästä taaksepäin puoli vuotta, on valtavan paljon muuttunut geopolitiikan alueella. Puoli vuotta sitten olimme seuraamassa, miten USA:n ja Venäjän suhde kehittyy yllättävän nopeasti. Tänään näemme, että suhde on hajoamassa yllättävänkin nopeasti, Sauli Niinistö sanoi.

EU: puolustusyhteistyöstä presidentti totesi, että Suomi on ollut sen suhteen veturi.

Sauli Niinistö totesi myös, että Euroopan unionin olisi vahvistettava itseään omaehtoisesti. Hän pohti, onko unionilla selkeä ja itsenäinen rooli, vai onko se ennemminkin pelinappula.

– Vahvistusta on tehtävä paljon, jotta emme olisi shakkilaudan sotilas-, vaan kuningatarpuolella, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)