Verkkouutiset

Potilasturvayhdistys: Laadukas hoito on peruslähtökohta toiminnassa

Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen mukaan riskienhallinta ja potilasturvallisuuden varmistaminen on saatava ministeriön asetuksen vaatimalle tasolle
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen potilasturvallisuusyhdistys julkaisee oppaan potilasturvallisuusriskien hallinnasta. Samalla yhdistys esittää huolensa siitä, että potilasturvallisuusriskien hallinta ei ole vielä sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (341/2011) vaatimalla tasolla kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa.

Yhdistyksen mukaan riskienhallinnan toteuttamisessa on huomattavaa vaihtelua organisaatioiden välillä ja vaikutukset käytännön toimintaan jäävät usein pieniksi.

Asetuksen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajalla tulee olla menettelytavat potilasturvallisuusriskien ennakointiin ja hallintaan. Toiminta on osa riskienhallinnan ja turvallisuussuunnittelun kokonaisuutta sekä jatkuvaa laadun parantamista.

Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen julkaisemassa oppaassa potilasturvallisuus otetaan riskienhallinnan keskiöön. Sen tarkoituksena on täydentää sosiaali- ja terveysministeriön aiempia ohjeistuksia riskienhallinnasta ja turvallisuussuunnittelusta.

– Potilaan turvallinen ja laadukas hoito on peruslähtökohta kaikessa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnassa. Pyrimme oppaan avulla nostamaan potilaan myös riskienhallinnassa keskiöön ja muuttamaan potilasturvallisuuden hallintaa vaaratapahtumien raportoinnista ennakoivampaan suuntaan, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Ermo Haavisto tiedotteessaan.

Opas julkaistaan Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen järjestämässä seminaarissa 3. marraskuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)