Verkkouutiset

Polttoainekauppiaat IS:lle: Hallituksen suunnitelma mielivaltainen

Yrittäjien pelätään kärsivän mahdollisen kannattamattoman pakkoinvestoinnin seurauksena.

Bensiinikauppiaiden ja liikennepalvelualojen liitto SBL on tuohtunut, koska hallituksen fossiilittoman liikenteen suunnitelmaluonnosta ei lähetetty lausuntopyynnölle SBL:lle eikä kaikille bensiinin ja dieselin jakelua harjoittaville öljy-yhtiöille.

SBL pitää suunnitelmaluonnosta huolestuttavana, koska siinä esitetään huoltoasemaketjuja koskevan sähköautojen latauspisteiden rakentamisvelvoitteen selvittämistä.

– Sähköautojen lautasverkoston perustamiskustannuksen maksattaminen polttoainejakelua harjoittavilla yksityisyrittäjillä tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja mielivaltaiselta suunnitelmalta. Suurta ihmetystä herättää velvoitteen kohdistuminen polttoainetta myyviin bensiini- ja palveluasemiin jotka jakelevat bensiiniä, dieseliä ja uusiutuvia polttoaineita polttomoottoriautoille, sanoo SBL:n toimitusjohtaja Jari Salonen Ilta-Sanomille.

Polttoaineasemille saatettaisiin suunnitelmaluonnoksen mukaan asettaa velvoite myös sähkön myymiseen sähköautoille.

– Kuinka monta yrittäjää joutuu lopettamaan yritystoimintansa mahdollisen kannattamattoman pakkoinvestoinnin seurauksena? Lopettamispäätöksen pohtiminen koskee erityisesti harvaan asuttuja sekä maaseutumaisia seutuja.

SBL vaatii, että ”suunnitellun velvoitteen suhtautuminen elinkeinovapauden ja omaisuudensuojan periaatteeseen on selvitettävä perusteellisesti”.

Uusimmat
MAINOS