Verkkouutiset

”Poliittinen väkivalta luo pelon ilmapiirin” – nuoret vaativat poliitikoilta toimia

Nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen mielestä tarvitaan ripeitä toimia järjestäytyneen poliittisen väkivallan kitkemiseksi Suomesta.

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt sekä Allianssi ilmaisevat olevansa järkyttyneitä Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa saamiinsa vammoihin menehtyneen nuoren kohtalosta.

– Me haluamme Suomen, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä oman turvallisuutensa tai fyysisen koskemattomuutensa puolesta. Rasismi, natsismi ja muut ihmisvihamieliset aatteet ja poliittinen väkivalta eivät ole osa meidän Suomeamme, järjestöt sanovat kannanotossaan.

Järjestöt vaativat poliitikoilta ja virkavallalta nopeaa kartoitusta niistä keinoista, joilla väkivaltaa käyttävien järjestöjen toimintaan voidaan jo nyt puuttua. Järjestöt vaativat myös tarvittaessa olemassa olevia keinoja täydentävää uutta lainsäädäntöä.

– Vaisujen kommenttien sijaan maan johtavien poliitikkojen on asetuttava selkeästi vastustamaan rasismia sekä näytettävä, mikä on hyväksyttävää julkisessa keskustelussa ja mikä ei.

Poliittinen väkivalta luo järjestöjen mielestä pelon ilmapiirin, jossa ihmiset eivät uskalla vapaasti ilmaista omia kantojaan. Se ei voi olla yhdenkään poliittisen toimijan tavoite Suomessa, järjestöt toteavat.

Allekirjoittaneet järjestöt osallistuvat lauantaina klo 12 järjestettävään Peli poikki – rikotaan hiljaisuus -mielenilmaukseen ja kannustavat kaikkia muitakin mukaan.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Vasemmistonuoret, Allianssi, Demarinuoret, KD Nuoret, Keskustan Opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Kokoomusnuoret, Kokoomusopiskelijat, Piraattinuoret, RKP-nuoret, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK, Vasemmisto-opiskelijat ja Vihreät nuoret ja opiskelijat.

Uusimmat
MAINOS