Verkkouutiset

Poliisi varoitti ruotsalaiskaupungissa: Naisten ei tule liikkua yksin

Östersundin poliisipäällikön mukaan kaupungin rikollisuus on kehittynyt huolestuttavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Östersundin kaupungin poliisi varoittaa naisia kulkemisesta yksin. Helmikuun 20. päivän jälkeen kaupungissa on tehty kuusi rikosilmoitusta naisiin kaduilla kohdistuneesta, tuntemattomien tekemästä väkivallasta.

Poliisipäällikkö Stephen Jerand toteaa SVT:llä, että ”tämä on vakavaa. Me suojelemme naisrauhaa ja siksi kerromme tämän”.

Tapausten joukossa on sunnuntain vastaisena yönä tapahtunut raiskausyritys, 10-vuotiaiden tyttöjen häirintä linja-autoasemalla ja kaksi hyökkäystä yksittäisten naisten kimppuun.

Eräässä tapauksista hyökkääjinä oli kolme miestä. Heistä yksi on saatu kiinni hänen yritettyään poistua Saksaan.

Poliisipäällikkö toivoo yleisön vihjeitä tapauksista. Ne ovat sattuneet keskikaupungilla.

Lehdistötilaisuudessa puhuneet kolme poliisia totesivat, ettei Östersundissa ole koskaan ollut vastaavaa. Poliisipäällikön mukaan he eivät halua pelotella, mutta poliisi on saanut arvostelua esimerkiksi We are Stockholm -festivaalin tapahtumista ja tulee siksi nyt julkisuuteen.

Östersundin kaupunginhallituksen puheenjohtaja AnnSofie Andersson (sd.) arvostelee poliisin varoitusta. Anderssonin mielestä poliisin olisi tullut ottaa ensin yhteyttä kuntaan ja asiassa täytyy olla muita ratkaisuvaihtoehtoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)