Verkkouutiset

Ruisrockia juhlittiin vaihtelevassa säässä. LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Ruisrockissa takavarikoitiin aiempaa enemmän kokaiinia

Lähes 50 ihmistä jäi kiinni huumausaineen käyttörikoksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhteensä 47 ihmistä jäi perjantain ja lauantain aikana kiinni huumausaineen käyttörikoksesta Turussa pidetyssä Ruisrockissa, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan. Lisäksi yhtä henkilöä epäillään huumausainerikoksesta.

Poliisi kertoo myös, että poliisin tapahtuman aikana takavarikoiman kokaiinin määrä on kasvanut. Siinä missä viime vuonna noin seitsemäsosa takavarikoiduista huumeista oli kokaiinia, nousi määrä tänä vuonna neljäsosaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Poliisi pitää muutosta huomattavana.

Kokaiinin lisäksi yleisimpiä takavarikoituja huumausaineita olivat kannabis ja amfetamiini.

Kokonaisuudessaan Turun festivaaliviikonloppu on kuitenkin sujunut poliisin mukaan ”varsin rauhallisesti”. Toistaiseksi poliisin tietoon ei ole tullut ainuttakaan vakavaa tai törkeää rikosepäilyä.

Pienempiä häiriötä ja rikoksia poliisin tietoon tuli kuitenkin paria viime vuotta enemmän. Esimerkiksi häiriokäyttäytymisestä johtuvia poistamisia tapahtumasta jouduttiin tekemään yhteensä 25 kappaletta. Pahoinpitelyjä kirjattiin kolme, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisia ja niskoitteluja taas kaksi.

Poliisi valvoi myös tapahtuman yhteydessä liikennettä. Ylinopeuteen syyllistyi 27 kuljettajaa, kaksi taas määrättiin ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden vuoksi. Yhtä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, ja häntä esitetään lisäksi poistettavaksi maasta ulkomaalaislain perusteella.

Edes ruorijuopumuksilta ei tapahtuman aikana vältytty. Viittä ihmistä epäiltiin viikonlopun aikana vesiliikennejuopumuksesta, joista kolme oli huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)