Verkkouutiset

Poliiseja Westfield Bondi Junction-ostoskeskuksen edessä. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / DAVID GRAY

Poliisi ampui Sydneyn hyökkääjän – näin silminnäkijät kertovat iskusta

Isku tapahtui suositussa ostoskeskuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seitsemän ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut veitsi-iskussa Westfield Bondi Junction-ostoskeskuksessa Australian Sydneyssä. Poliisi kertoi aikaisemmin lauantaina ampuneensa hyökkääjän. Poliisi uskoo tällä hetkellä hyökkääjän toimineen yksin, eikä epäile kyseessä olleen terrori-isku.

Expressen on haastatellut iskun ruotsalaisia silminnäkijöitä. Westfield Bondi Junction on suuri, seitsemänkerroksinen ostoskeskus, joten paikalla oli myös useita turisteja.

Ruotsalainen Mira Ostanont kertoo Expressenille olleensa syömässä, kun ihmiset hänen ympärillään yhtäkkiä alkoivat juosta pois paikalta. Tilanteen vakavuus valkeni ruotsalaiselle hänen nähtyään yhden puukotuksen uhreista.

– Hän piti itseään rinnasta, ja verta vuoti. Näin myös äidin, jolla oli täysin tyhjä katse ja joka huusi ”juokse”. Silloin eloonjäämisvaisto iski ja ajattelin ”että nyt on juostava henkeni edestä”, hän kertoo.

Oscar Vik taas kertoo kuulleensa tappeluksi arvelemiaan ääniä ostoskeskuksen alemmasta kerroksesta. Ruotsalaismies kertoo katsoneensa kaiteelta alas nähdäkseen tilanteen.

– Silloin eräs nainen alkaa huutaa: Hän on hullu, hänellä on puukko ja pistooli.

Oscar ja hänen ystävänsä pakenivat ostoskeskuksen ylempiin kerroksiin. He kuulivat pian kaksi laukausta, jotka myöhemmin vahvistettiin poliisin ampumiksi.

– Tämä on ollut kovaa, olemme itkeneet. Hetken ajan luulimme kaiken olleen liioittelua, mutta sitten kuulimme ihmisten kuolleen. On pelottavaa, että olimme juuri olleet samassa kerroksessa kuin tekijä, hän kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)