Verkkouutiset

”Poikia ja tyttöjä opetetaan erikseen” – huolestunut ruotsalaisministeri kieltäisi uskonnolliset koulut

Ruotsin lukioministeri on huolissaan uskonnollisten koulujen toiminnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin lukioista vastaava ministeri Aida Hadzialic pohtii, tulisiko uskonnolliset koulut kieltää. Syynä on poikien ja tyttöjen erottelu opetuksessa.

Hadzialic toteaa Aftonbladetin haastattelussa, että Ruotsin parlamentin tulisi pohtia, kuinka voidaan taata, että opetus pysyy ”vapaana uskonnollisista elementeistä”.

– Opetuksen tulee koululain mukaan olla irrallaan uskonnosta. Olemme kuitenkin nähneet huolestuttavia merkkejä siitä, ettei asia ole näin – poikia ja tyttöjä opetetaan erikseen. Emme voi hyväksyä sellaista.

Ministeri aikoo ottaa asian esiin parlamentissa syksyllä.

– Ruotsalaiskoulujen tulisi kuulua kaikille. Niiden tulisi hajottaa sukupuolten välistä erottelua ja muodostaa pohja vahvalle Ruotsille.

Asiasta uutisoivan The Localin mukaan Ruotsin nykyinen koulujärjestelmä perustuu yksityiskouluille, joilla on valtion rahoitus. Vuonna 1992 lanseerattu järjestelmä avasi ovet uskonnollisten järjestöjen pyörittämille kouluille. Kaikkien koulujen tulisi kuitenkin taustastaan huolimatta noudattaa virallista opinto-ohjelmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)