Verkkouutiset

Pohjoismaiden vasemmistopuolueet vaativat Palestiinan tunnustamista

Pohjoismaiden neuvoston vasemmistopuolueiden ryhmä on jättänyt neuvostolle jäsenaloitteen, jonka mukaan kaikkien Pohjoismaiden olisi tunnustettava Palestiinan valtio.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pohjoismaiden tule niin yhdessä kuin EU:n ja YK:n kautta olla mukana luomassa painetta Palestiinan tunnistamisesta. Tämä on ainoa keino saavuttaa tasapainoa Israelin ja Palestiinan välillä, sanoo vasemmistoryhmän färsaarelainen puheenjohtaja Høgni Hoydal.

Yli 130 maata on jo tunnustanut Palestiinan valtion, viimeisimpien joukossa Islanti ja Thaimaa. Ruotsin pääministeri on kertonut Ruotsin aikeista tunnustaa Palestiina ja Britannian alahuone on myös äänestänyt tunnustuksen puolesta.

– Kaikkien Pohjoismaiden tulisi seurata Islannin ja Ruotsin esimerkkiä ja tukea itsenäistä Palestiinaa, Hoydal sanoo.

Hänen mukaansa Israelin ja Palestiinan rajat pitäisi määrittää vuoden 1967 kuuden päivän sotaa edeltäviin rajoihin.

Aloite Palestiinan tunnustamisesta käsitellään ensimmäisen kerran Pohjoismaisessa neuvoston istunnossa Tukholmassa tänään ja siitä äänestetään toisen käsittelyn yhteydessä neuvoston kevätistunnossa huhtikuussa 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)