Verkkouutiset

Pohjois-Korean puoluekokous: Nimittääkö Kim valtaan 29-vuotiaan siskonsa?

Pohjois-Korean työväenpuolueen kokous voi merkitä maan johdon järjestämistä uudelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa on tänään perjantaina kokoonnuttu harvinaiseen puoluekokoukseen. Kim Jong-unin johtamaa diktatuuria nimellisesti hallitseva työväenpuolue on järjestänyt vastaavan kokouksen viimeksi 36 vuotta sitten.

Kim Jong-unin odotetaan pyrkivän pönkittämään kokouksessa omaa asemaansa maan kiistattomana johtajana. Diktaattori saattaa kuitenkin tehdä nimityksiä, jotka uudistavat merkittävästi maan ylintä johtoa.

BBC:n mukaan eräs tällainen merkittävä muutos voi olla Kimin sisaren Yo-jongin valtaannousu.

Yo-Jong on Kim Jong-unin isän ja maan edellisen johtajan Kim Jong-ilin nuorin tytär. Hänellä ja Kim Jong-unilla on myös sama äiti. Kim Jong-un ja Yo-jong opiskelivat yhdessä Sveitsissä.

Yo Jong on tiettävästi naimisissa työväenpuolueen vaikutusvaltaisen pääsihteerin Choe Ryong-haen pojan kanssa.

Pohjois-Korean tuntijoiden mukaan Yo-jong on elänyt nuoruudestaan lähtien varsin suojattua elämää. Sveitsin aikoina nuorta naista ympäröi aina valtava vartijoiden ja palvelijoiden joukko, joka valvoi hänen liikkeitään tiukasti.

Vasta 29-vuotiaan Yo-jongin odotetaan saavan kokouksessa ministerin arvoa vastaava paikka Pohjois-Korean työväenpuolueesta. Yo-jong on työskennellyt aiemmin Pohjois-Korean hallinnon propagandaosaston johdossa. Hän on vastannut veljensä julkisten esiintymisten järjestelystä ja toiminut myös mahdollisesti hänen poliittisena neuvonantajanaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)