Verkkouutiset

Pohjois-Korean ex-sotilaat raivostuivat palkattomasta pakkotyöstä

Maan hallitus haluaisi kasvattaa maatalouden tuotantoa.

Entiset pohjoiskorealaiset sotilaat ovat näreissään siitä, että maan hallinto pakottaa heidät tekemään palkatonta maataloustyötä, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Pohjois-Korean hallinto pyrkii kasvattamaan maataloustuotantoa ja tukemaan maakuntia ilmaisella työvoimalla.

Jokaisen pohjoiskorealaisen miehen pitää suorittaa seitsemän vuoden mittainen asepalvelus lukion jälkeen. Kuitenkin nyt asepalveluksena päättäneet sotilaat palvelivat asevoimissa yhteensä kymmenen vuotta aiemman käytännön mukaisesti. He ovat vihaisia siitä, että heidät käsketään takaisin palkattomaan työhön.

Viranomaiset päättivät asiasta joulukuun lopulla, kertoo Pohjois-Pyeonganin maakunnan nimettömänä esiintyvä virkailija.

– Nämä ovat sotilaita, jotka hiljattain vapautuivat tai ovat vapautumassa asepalveluksesta. Tyytymättömyys leviää heidän keskuudessaan, hän sanoo.

Lähteen mukaan sotilaista pakotetaan töihin siksi, että viljantuotanto on vähentynyt maaseudun ikääntyvän työvoiman vuoksi.

Useiden ulkomaisten tarkkailijoiden mukaan syynä ovat kuitenkin luonnonkatastrofit, lannoitteiden ja nykyaikaisten koneiden puute sekä muut ongelmat, jotka liittyvät Kiinan-vastaisen rajan sulkemiseen kaksi vuotta sitten koronaviruksen vuoksi.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön 2. joulukuuta julkaiseman raportin mukaan Pohjois-Korea tarvitsee ulkoista elintarvikeapua perustarpeidensa tyydyttämiseksi.

Uusimmat
MAINOS