Verkkouutiset

Pohjois-Korean sotilaita paraatissa. / KCNA

Pohjois-Korean armeija huolestui: Mädät laulut rapauttavat vallankumousta

Eteläkorealaisen kulttuurin pelätään uhkaavan sosialismin rakentamista.

Pohjois-Korean hallinto on pyrkinyt kitkemään kovalla kädellä eteläkorealaisia kulttuurivaikutteita, joiden nähdään uhkaavan sosialistisen diktatuurin olemassaoloa.

Viime vuonna hyväksytyn lain nojalla eteläkorealaisesta puhe- ja laulutyylistä voi saada kahden vuoden vankeusrangaistuksen uudelleenkoulutus- tai työleirillä.

Vastaavien huolien kerrotaan yleistyneen myös myös maan asevoimissa, jonka poliittiset upseerit ovat kauhistelleet tuoreiden varusmiesten ”sosiaalista korruptiota”.

DailyNK-julkaisun haastatteleman lähteen mukaan sotilaiden on sanottu laulavan vapaa-ajallaan eteläkorealaisia pop-lauluja ”vanhalla, mädällä tyylillä”.

Propagandaviranomaisten mukaan ilmiö on rapauttamassa asevoimien vallankumouksellista henkeä, minkä vuoksi kaikki vastaava toiminta on tulkittava vihollisen avustamiseksi.

Hallinnon huolena on, että Etelä-Korean korkea elintaso ja vapaus herättävät pohjoiskorealaiest sulkeutuneen diktatuurin ongelmiin.

Viranomaiset ovat pistäneet merkille, etteivät nuoret kutsu ystäviään enää tovereiksi vaan käyttävät heistä eteläkorealaista ilmaisua. Pohjois-Korean 12. armeijakunnan poliittisen osaston julkaisemassa materiaalissa luetellaan useita merkittäviä ongelmia, kuten englannista lainatun ”OK”-sanan käyttäminen parakeilla.

Asevoimat on aloittanut epäkohtien korjaamiseksi uuden kampanjan ”sosialismin ideologisen linnakkeen” suojaamiseksi.

Uusimmat
MAINOS