Verkkouutiset

Pohjois-Korea vastaa Donald Trumpille: Olemme kuulleet hullulta koiralta tarpeeksi

Pohjois-Korean mukaan maan johto on saanut tarpeekseen Yhdysvaltojen presidentin puheista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa seurattiin tarkkaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Etelä-Korean parlamentissa tällä viikolla pitämää puhetta.

Maan hallituksen puolesta puhumaan valtuutettujen korkeiden pohjoiskorealaisvirkamiesten reaktio puheeseen on jyrkkä.

– Meitä ei kiinnosta, mitä tuo hullu koira saattaa päästää suustaan, koska olemme kuulleet jo tarpeeksi, virkamies toteaa CNN:lle.

Pohjoiskorealaisten mielestä Yhdysvallat on vienyt Korean niemimaan jännitteet tasolle, joka on nähty viimeksi Korean sodan päättymisen aikaan 1950-luvun alussa.

– Yhdysvallat uhkailee meitä ydinkäyttöisillä lentotukialuksilla ja strategisilla pommikoneilla. He haastavat meitä kaikkein häijyimmillä ja alentavimmilla provokaatioilla, mutta me tulemme vastaamaan näihin uhkiin vahvistamalla oikeuden voimaa poistaaksemme aggression ja sodan perimmäisen syyn, pohjoiskorealaiset toteavat.

Presidentti Trump lähetti puheessaan suoran viestin Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille. Trump kehotti kovin sanoin pohjoiskorealaisia luopumaan ydinaseistaan ja ohjusohjelmistaan.

Ne (aseet) asettavat hallintonne vakavaan vaaraan. Jokainen askel, jonka otatte tällä synkällä polulla, kasvattaa kohtaamaanne vaaraa, Trump totesi.

Trump viittasi myös Kim Jong-unin isoisään ja nykyisen Pohjois-Korean valtion perustajaan Kim Il-sungiin.

– Pohjois-Korea ei ole isoisänne haaveilema paratiisi. Se on helvetti, jollaista ei ansaitse kukaan, hän sanoi.

Presidentti kehotti Pohjois-Koreaa olemaan testaamatta Yhdysvaltoja.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)