Verkkouutiset

Päätös tehdään Pirkanmaan heikentyneen koronaepidemiatilanteen takia. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pirkanmaalle valmisteilla rajoituksia

Uusi määräys tulee voimaan ensi maanantaina.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja Punkalaitumen kunnassa.

Päätös asiasta annetaan kuluvan viikon aikana, ja aluehallintovirasto tiedottaa asiasta uudelleen päätöksen jälkeen. Päätös tehdään Pirkanmaan heikentyneen koronaepidemiatilanteen takia.

Määräyksen edellyttämien toimenpiteiden vaihtoehtona tiloista vastaava toimija voi edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia.

Tartuntatautilakiin perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit. Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli kymmenen henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Uusimmat
MAINOS