Verkkouutiset

KFC:n ravintola Britanniassa. / Our Stories / ITV

Kotimainen kana ei kelpaa pikaruokaketjulle – ”käsittämättömän röyhkeää”

Suomeen saapuva KFC tilaa kanansa keskitetysti Puolasta.

Kokoomuksen kansanedustajat Janne Heikkinen, Arto Satonen ja Janne Sankelo hämmästelevät tietoja, joiden mukaan Suomeen rantautuva pikaruokaketju KFC ei kelpuuta kotimaista kanaa.

Kentucky Fried Chicken avaa ensimmäiset ravintolansa marraskuussa pääkaupunkiseudulle ja Turkuun.

KFC Suomen toimitusjohtaja Janne Einola sanoo yhtiön toimittavan tällä hetkellä kanaa keskitetysti Puolasta. Se on peräisin vain sertifioiduilta tiloilta.

– Tämä liittyy erittäin tiukkoihin laatustandardeihimme, joilla varmistamme kanan ensiluokkaisen laadun. Kartoitamme jatkuvasti myös mahdollisia paikallisia toimittajia tulevaisuutta varten, Einola kirjoittaa Twitterissä.

Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Csaba Jansik huomauttaa Iltalehdelle, että Puolassa käytetään edelleen runsaasti antibiootteja. Suomen siipikarjatuotannossa niiden käyttö loppui vuoden 2010 jälkeen. Myös salmonella on merkittävä ongelma Puolassa.

Janne Heikkinen arvelee halvemman hinnan ratkaisseen valinnan.

– On aivan käsittämättömän röyhkeää väittää, että syy käyttää puolalaista kananlihaa olisi mikään muu kuin polkuhinta! Vastuulliset suomalaiset siipikarjan tuottajat ovat jo kauan sitten ratkaisseet antibiootteihin ja salmonellaan liittyvät ongelmat, joiden kanssa puolalaiset edelleen painivat, Heikkinen sanoo.

Janne Sankelo ja Arto Satonen arvioivat asian vaikuttavan monien kuluttajien päätöksiin.

– Nyt täytyy todella ihmetellä tätä uutista. Puolalainen kana kelpaa, mutta ei suomalainen. Kuluttaja ratkaisee. Näillä perusteilla en itse käytä tämän yrityksen palveluja, Sankelo kirjoittaa Facebookissa.

Uusimmat
MAINOS