Verkkouutiset

Koulut alkavat tällä viikolla. LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Pienten koululaisten vanhemmat huolissaan sähköpotkulaudoista

Monia vanhempia pelottaa päästää lapsi koulumatkalle.

Pienten koululaisten vanhemmista noin 40:tä prosenttia pelottaa päästää lapsi koulumatkalle, kertoo vakuutusyhtiö Ifin tilaama kyselytutkimus.

Joka toinen vanhemmista arvioi, että nopeasti lisääntyneet sähköiset liikkumisvälineet, kuten sähköpotkulaudat, lisäävät liikenteen riskejä merkittävästi. Suurin huoli on laitteiden kova vauhti. Myös tietämättömyys tai piittaamattomuus laitteisiin liittyvistä liikennesäännöistä huolettaa monia.

Pienten koululaisten vanhemmista 70 prosenttia pitää kuitenkin autoilijoita suurimpana vaarana lapsensa koulumatkalla. Seuraavaksi eniten vanhempia huolettavat raskas liikenne sekä lapsen oma toiminta liikenteessä.

Joka toinen vanhempi kokee, että sähköisten liikkumisvälineiden lisääntyminen kasvattaa liikenteen riskejä paljon. Ainoastaan joka kymmenes on sitä mieltä, että uusien liikkumisvälineiden myötä riskit lisääntyvät vain vähän tai eivät ollenkaan.

– Viime aikoina on käyty paljon keskustelua sähköpotkulautojen turvallisuudesta, joten vanhempien huoli etenkin suurimmissa kaupungeissa välillä arvaamattomasti sukkuloivista lautailijoista on ymmärrettävä. Sähköpotkulautojen varomaton käyttö näkyy valitettavasti selkeästi myös vakuutusyhtiössä, Ifin korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen kertoo tiedotteessa.

– Vastuu lasten turvallisesta koulumatkasta on meillä kaikilla liikenteessä liikkujilla kulkuvälineestä riippumatta. Hyvä muistisääntö on, että liiku aina koulujen läheisyydessä siten, kun toivoisit muidenkin liikkuvan oman lapsesi koulumatkan varrella. Sähköpotkulaudalla täytyy muistaa, että ne eivät kuulu jalkakäytävälle, Virtanen muistuttaa.

Ifin kyselytutkimukseen vastasi vastasi kesäkuussa 501 vanhempaa, joilla on 6–12-vuotiaita lapsia. Kyselyn toteutti YouGov Finland.

Uusimmat
MAINOS