Verkkouutiset

Poliisille luovutettuja toimintakuntoisia aseita Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen asekeräyksessä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Pia Kauma: Aserikosten rangaistuksia tiukennettava

Kansanedustajan mukaan lakien kiristäminen on yhä tärkeämpää rasistisesti motivoituneiden väkivallantekojen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mukaan ampuma-aserikosten rangaistuksia tiukentavaa lainsäädäntöä on kiirehdittävä.

– Aserikoksista annettavien rangaistuksien tiukentaminen parantaisi meidän jokaisen turvallisuutta. Lainsäädännön tiukentaminen tähtää erityisesti katujengien ja järjestäytyneen rikollisuuden kuriin saamiseen. Tämänhetkinen lainsäädäntö on aivan liian löysä, Kauma sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kauma näkee lainsäädännön kiristämisen entistäkin tärkeämpänä viimeaikaisten rasistisesti motivoituneiden väkivallantekojen myötä.

– Kovemmat rangaistukset luonnollisesti nostavat kynnystä väkivallantekoihin, mutta myös toimivat viestinä siitä, että väkivalta otetaan vakavasti ja siihen puututaan – tarvittaessa kovallakin kädellä. Kaikilla on oikeus elää ja oleskella Suomessa turvallisesti.

Lisäksi Kauma katsoo, että myös ennaltaehkäiseviin toimiin on panostettava.

Hallitus teki huhtikuussa periaatepäätöksen poikkihallinnollisesta toimenpideohjelmasta, jolla ehkäistään ja torjutaan nuoriso- ja jengirikollisuutta. Lisäksi hallitus toteuttaa lasten ja nuorten terapiatakuun.

– Ohjelmassa esitetään useita toimenpiteitä, joilla muun muassa tuetaan haavoittuvassa asemassa olevia lapsia, nuoria ja perheitä jo varhaisessa vaiheessa ja puututaan nuorten rikolliseen käyttäytymiseen nopeasti. Vaikka väkivaltainen toiminta onkin aina tuomittavaa, on se erityisesti nuorten kohdalla yleensä oire henkisestä pahoinvoinnista. Siksi myös pehmeät toimet ovat tarpeen turvallisuuden parantamiseksi, Kauma sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)