Verkkouutiset

Petteri Orpo turvapaikkakiintiöistä: ”Tilanne muuttunut radikaalisti”

Enemmistö EU-maista kannattaa kiintiöitä, joten paine osoittaa solidaarisuutta on Suomenkin osalta kasvussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että Suomi saattaa asettua kannattamaan EU-komission esitystä turvapaikanhakijoiden lisäkiintiöistä.

– Olemme lähteneet siitä, että kiintiöiden pitää olla vapaaehtoisia, mutta nyt tilanne on radikaalisti muuttunut. Paine on niin kova, Orpo sanoo Ylen aamu-tv:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallitus päättää kantansa viimeistään pejantaina.

Komissio on esittänyt, että EU-maat ottavat vastaan 40 000 pakolaista Kreikasta ja Italiasta. Tarkoituksena on lieventää näihin maihin ohjautuvaa painetta. Suomen osuus on Orpon mukaan hieman alle 800 pakolaista kahden vuoden aikana. he olisivat turvapaikanhakijoita, joiden hakemukset käsiteltäisiin ja selvitettäisiin, täyttyvätkö turvapaikan vaatimukset.

Orpo huomauttaa, että komissio on ottanut käyttöön niin sanotun hätäpykälän, koska Välimeren pakolaisongelma on kasvanut tämän vuoden aikana merkittävästi. Komission tavoitteena on saada aikaan ratkaisuja nopeasti.

– Me emme ole eristetyssä asemassa. Meidän pitää yhdessä eurooppalaisten kumppaniemme kanssa etsiä ratkaisuja ennen kaikkea Afrikassa, puuttua syihin, miksi ihmiset lähtevät.

Orpon mukaan EU-maiden määräenemmistö on asettumassa tukemaan kiintiötä. Tästä seuraa, että vaikka Suomi vastustaisi kiintiöitä, ne hyväksyttäisiin EU-ministerien kokouksessa.

– Näyttää siltä, että riippumatta meidän kannastamme, tämä velvoite tulee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)