Verkkouutiset

Petteri Orpo Kuopion torilla. Facebook

Petteri Orpo Savon Sanomille: Meidän ja SDP:n talouslinjat ovat kuin päivä ja yö

Kuopiossa vierailleen kokoomusjohtajan mukaan "Ukrainan sota on myös meidän sotamme".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Meidän ja demareiden talouspolitiikan linja on tällä hetkellä kuin yö ja päivä, Petteri Orpo vertaa Savon Sanomissa.

–  Haluan keskittyä siihen, että kokoomus saa mahdollisimman vahvan valtakirjan lähteä neuvottelemaan hallitusohjelmaa. Jossain vaiheessa herätti ihmetystä, kun sanoin, että kun Suomessa on porvarienemmistöinen eduskunta, kyllä kai silloin voi pohtia vakavasti myös porvarihallituksen mahdollisuutta. Se on aivan yhtä mahdollista kuin muutkin, hän toteaa vaalien jälkeisestä ajasta.

- Ja yhä enemmän nousee esille, että perussuomalaisten talous, esimerkiksi työmarkkinapolitiikka, onkin aika lähellä demareita.

Ukraina lähestyi tällä viikolla Suomea pyynnöllä keskustella Hornet-kaluston saamisesta, pääministeri Sanna Marinin (sd.) vierailun puheiden seurauksena. Petteri Orpo sanoo ajatusta mahdottomaksi.

– Ei meillä ole mitä antaa. Me tarvitsemme Hornetimme siihen asti, kun F35-hävittäjät tulevat. Mitä niille sitten tehdään: tarvitsisimme siihen varmasti Yhdysvaltain luvan. Koneet tarvitsisivat luultavasti miljardien remontin, jotta ne olisivat edelleen käyttökelpoisia.

– Oli virhe, että pääministeri meni avaamaan tämän keskustelun. Hän antoi toivoa sotaa käyvässä maassa. Tietenkin siellä tartutaan kaikkiin lupauksiin. Ja nyt sieltä tuli jo pyyntö sellaisesta, mitä emme voi toteuttaa, Orpo sanoo.

Petteri Orpo painottaa, että Ukraina tarvitsee sotilaallista apua käytettävissä olevilla keinoilla.

– Pitää antaa parempia, vahvempia ja pitkävaikutteisempia aseita. Ukrainan sota on myös meidän sotamme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)