Verkkouutiset

Petteri Orpo. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Petteri Orpo nousussa IL:n gallupissa tulevasta pääministeristä

Sanna Marinin suosio laski 41 prosentista 25 prosenttiin.

Iltalehden aluevaalitenttinsä alla julkistamassa gallupissa kysyttiin halutuinta henkilöä tulevaksi pääministeriksi.

Kysymys oli ”kenet näkisit mieluiten seuraavan hallituksen pääministerinä?”.

SDP:n Sanna Marin sai 25 prosentin ja kokoomuksen Petteri Orpo 21 prosentin kannatuksen.

Marinin kannatus oli lokakuussa 2020 aiemmassa vastaavassa kyselyssä 41 prosenttia. Tuolloin Orpon kannatus oli 17 prosenttia.

– Täytyy tähän kehityksen suuntaan olla tyytyväinen. Olemme tehneet ihan valtavan määrän töitä, ja se näkyy puolueen kannatuksessa. Olemme pyrkineet kertomaan, että nykyisen hallituksen politiikalle on olemassa vaihtoehto, kokoomusjohtaja Petteri Orpo kommentoi nousevaa lukuaan.

– Minun mielestäni nuo luvut ovat aika korkeita suhteessa siihen, miten kuluttava ja vaikea tämä tehtävä on. Tietenkin puolueen puheenjohtajana pyrin siihen, että myös puolueen kannatusluvut olisivat lähellä noita lukuja ja toivottavasti ylikin, istuva pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin totesi.

Muut puoluejohtajat tulivat selvästi perässä. PS:n Riikka Purran kannatus on yhdeksän prosenttia, keskustan Annika Saarikon seitsemän, vasemmistoliiton Li Anderssonin kuusi ja vihreiden Maria Ohisalon viisi prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 1046 henkilöä 7.–10. tammikuuta 2022. Tulokset painotettiin väestötilastoja vastaaviksi.

Uusimmat
MAINOS