Verkkouutiset

Petteri Orpo LM:lle: Jos moottoripyörävero perutaan, olisi myös veneverosta luovuttava

Valtiovarainministerin mukaan vene- ja moottoripyöräverot kuuluvat samaan pakettiin.

Kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmien puheenjohtajat kertovat Lännen Medialle olevansa valmiita perumaan moottoripyöräveron lisäksi myös veneveron. Sen sijaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta veneverosta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan vene- ja moottoripyöräverot kuuluvat samaan pakettiin. Jos toinen niistä perutaan, tulisi Orpon mielestä perua myös toinen.

– On aika vahva signaali, kun myös pääministeripuolueen keskustan ryhmänjohtaja ehdottaa verojen perumista. En ole alun perinkään ollut näistä veroista innostunut, mutta valmistelu on tehty hallitusohjelman mukaisesti. Odotan vielä myös lainsäädännön arviointineuvoston arviota, lausuntoyhteenvetoa ja päivitettyä verotuottoarviota, Orpo sanoo.

Keskustan ryhmänjohtajan Antti Kaikkosen mukaan moottoripyörävero on veneveroa ongelmallisempi, mutta hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan on hänestä syytä arvioida molempia.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Sampo Terho ilmoitti perjantaina, ettei perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivo moottoripyöräveron toteutumista. Sen jälkeen sekä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ovat toivoneet moottoripyöräveron lisäksi myös veneveron perumista. Terho kertoo pitävänsä kiinni hallitusohjelmassa sovitusta veneverosta.

– Veneveron suhteen emme ole tehneet mitään avausta hallitusohjelman muuttamisesta, Terho toteaa Lännen Medialle.

Uusimmat
MAINOS