Verkkouutiset

155 mm ammusten kuoria teräksestä Nammo Lapua Oy:n ammustehtaalla. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Pääministeri keskusteli puolustusteollisuuden kanssa tuotannon kasvattamisesta

Petteri Orpon mukaan suomalainen puolustusteollisuus kuuluu Euroopan parhaisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja keskeiset puolustusteollisuuden edustajat kokoontuivat 25. kesäkuuta puolustusviennin pyöreään pöytään keskustelemaan puolustusteollisuuden mahdollisuuksista ja haasteista uudessa turvallisuuspoliittisessa toimintaympäristössä.

Valtioneuvosto kertoo asiasta tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tilaisuudessa keskusteltiin keinoista suomalaisen puolustusteollisuuden kapasiteetin kasvattamiseksi ja toimintaedellytysten parantamiseksi sekä puolustusteollisuuden rahoituksesta Suomessa ja Euroopassa.

Puolustusteollisuuden suurempi kapasiteetti mahdollistaisi Ukrainan vahvemman tukemisen sekä vastaamisen kansainvälisesti kasvaneeseen kysyntään.

Toimiva ja kilpailukykyinen Euroopan puolustuksen teollinen ja teknologinen perusta on edellytys eurooppalaisten suorituskykyjen tehokkaalle kehittämiselle.

– Ukrainan sota on muuttanut perustavaa laatua olevalla tavalla käsitystämme Euroopan turvallisuudesta. Puolustusteollisuuden näkymät ovat muuttuneet ratkaisevasti. Suomalainen puolustusteollisuus kuuluu maanosamme parhaisiin ja siksi kertaluokkaa isommalle ajattelulle ja kasvun vauhdittamiselle on erinomainen pohja, pääministeri Orpo sanoo.

Pyöreässä pöydässä nousivat esille hallituksen panostukset tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä vienti ja vienninedistäminen muuttuneessa toimintaympäristössä. Hallitusohjelman mukaisesti puolustusteollisuus otetaan huomioon kansallisissa TKI-panostuksissa ja vienninedistämishankkeissa.

Uudet EU-aloitteet ja Nato-jäsenyys tarjoavat paljon mahdollisuuksia puolustusteollisuudelle. Hallitus tukee suomalaista puolustusteollisuutta näiden hyödyntämiseksi.

Maaliskuussa 2024 Suomen johdolla laaditussa yhteiskirjeessä Suomi ja 14 muuta EU-jäsenvaltiota esittivät lisää Euroopan investointipankin rahoitusta puolustusteollisuudelle.

Pääministeri Orpon hallitus toimii puolustusteollisuuden toimintaedellytysten parantamiseksi ja kapasiteetin kasvattamiseksi hallitusohjelman mukaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)