Verkkouutiset

Kokoomuksen Petteri Orpo aloitti lauantaina aamulla aluevaalien kampanjakierroksen Espoon Tapiolasta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Petteri Orpo: Ihmisillä on ollut kaksi kysymystä yli muiden

Kokoomusjohtajan mukaan sunnuntaina gallupit pitää tehdä todeksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kampanjoi viimeisenä vaalivuorokautena ennen sunnuntain aluevaalipäivää Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Hänen mukaansa ”tunnelma kokoomuksen ympärillä on hyvä ja meihin selvästi luotetaan”.

– Mutta se luottamus ja gallupit pitää tehdä toteen sunnuntaina menemällä äänestämään. Ja siinä vielä se, että kyllä tämä koskee jokaista suomalaista, Petteri Orpo sanoo Verkkouutisille.

Hänen mukaansa aina ”syntymästä vanhuspalveluihin, tai erikoissairaanhoidon tarpeeseen – jokainen meistä tarvitsee näitä palveluita joista nyt päätetään”.

– Siksi kenenkään ei pidä jäädä kotiin, vaan pitää lähteä vaikuttamaan. Sillä todellakin on väliä, millaiset arvot omaavia päättäjiä siellä alueella on.

Orpon mukaan on ilahduttavaa, että ennakkoäänestyksessä pienemmistä kunnista, ympäristökunnista ja maakuntien kakkoskaupungeista lähdettiin hyvin liikkeelle. Hän pohtii taustalla olevan puhe oman alueen palveluista.

– Mutta se koskee ihan samalla tavalla myös suurten kaupunkien asukkaita. Miten heidän terveyskeskuksensa saadaan pelaamaan, miten he pääsevät hoitoon, Petteri Orpo kuvailee.

– Siksi minun viestini on, että tämä vaali koskee jokaista.

Kokoomusjohtajan mukaan ihmisten kanssa puhuessa on kaksi kysymystä noussut selvästi yli muiden.

– Paranevatko meidän palvelumme tästä? Ja riittävätkö ne rahat?, Orpo kertoo.

– Nämä ovat aidosti ne asiat, joista ihmiset ovat tulleet juttelemaan. Ne ovat samat asiat, jotka kokoomuksella ovat alusta lähtien olleet esillä…

– Siitähän tässä on kyse, että palvelutarve kasvaa valtavasti, kun väestömme ikääntyy. Fiksut suomalaiset ymmärtävät, että se vaatii myös rahaa. Ja kokoomuksella on vastauksia siihen miten nämä asiat hoidetaan niin, että samanaikaisesti saadaan ihmiset jonoista hoitoon ja samalla rahat riittämään.

Ratkaisut löytyvät Orpon mukaan esimerkiksi palveluseteleistä, Kela-korvauksista, yritysten ja järjestöjen mukaan ottamisesta ja läpinäkyvästä kustannusten vertailusta eli parhaan valinnasta. Hänen mukaansa ympäri Suomea on hienoja esimerkkejä parhaista käytännöistä, joilla perusterveydenhuolto ja sosiaalihuolto on saatu pelaamaan, jonot purettua ja tuottavuutta nostettua.

– Siksi uskon että kokoomuksen kannatus gallupeissa on niin hyvää. Koska meillä oikeasti on tarjota ratkaisuja. Ihmiset ymmärtävät myös sen, että jos jotain ei muuteta, tämä ei tule onnistumaan, Petteri Orpo sanoo.

– Pitää tehdä uudistuksia ja kokoomus on puolue, jolla on näkemys siitä, miten asioita uudistetaan.

Orpon mukaan ”vaikka me emme juuri tätä mallia halunneetkaan, me olemme parhaimmillamme siinä, kun uutta ruvetaan rakentamaan”.

Uusimmat
MAINOS