Verkkouutiset

Petri Sarvamaa vaatii EU:ta puuttumaan homovainoihin unionin lähialueilla

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa tuomitsee (kok.) tshetsheenimiesten johdonmukaiset pidätykset ja kidutuksen seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Viime kuukausien aikana julki tulleiden tietojen mukaan Tshetsheniassa on vuoden aikana vangittu yli sata homoseksuaalisuudesta epäiltyä miestä, joita pidetään epävirallisissa vankiloissa.

– Tässä on kyse perustavanlaatuisesta ihmisoikeuksien rikkomisesta, Petri Sarvamaa sanoo.

Hän muistuttaa, että seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä käytetään perusteena vakaville ihmisoikeusloukkauksille eri puolilla maailmaa.

– EU:n pitää vaikuttaa myös näissä asioissa. Varsinkin naapuruuspolitiikan avulla lähialueilla. Kyse on ihmisoikeuksista. Ihmisarvo ja syrjimättömyys ovat EU:n perustavanlaatuisia arvoja, Sarvamaa painottaa.

Euroopan parlamentti keskustelee tiistai-iltana homojen, lesbojen, biseksuaalien, transihmisten ja intersukupuolisten oikeuksista ja siitä, miten EU:n edustustot ja jäsenvaltioiden suurlähetystöt voivat edistää niitä. Tarkastelussa on erityisesti Tshetshenia, jonka huonontuneeseen tilanteeseen Venäjän kansalliset viranomaiset eivät ole puuttuneet.

Kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää vietetään keskiviikkona. Sen tarkoitus on kiinnittää huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintään ja edistää heidän ihmisoikeuksiaan.

Uusimmat
MAINOS