Verkkouutiset

Petri Sarvamaa HS:lle: Suomi on työmarkkinajärjestöjen vanki

Kokoomusmepin mukaan työmarkkinajärjestöille annettiin liikaa periksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa arvostelee hallituksen taipumista työmarkkinajärjestöjen edessä HSTV:n Studio Kulmapöytä -haastattelussa.

Sarvamaan mukaan kritisoitavaa löytyy erityisesti hallituskauden ensimmäisen vuoden kilpailukyky- ja yhteiskuntasopimusneuvotteluiden hoitamisesta.

– Missään tapauksessa ei olisi pitänyt antaa sekunniksikaan päätösvaltaa Hakaniemeen ja Etelärantaan, Sarvamaa sanoo haastattelussa.

– Niin kauan kuin olemme tämän järjestelmän vankeja, emme pysty tekemään niitä ratkaisuita, joita Suomen talous tarvitsisi.

Sarvamaa sanoo kokevansa, että hän puhuu työmarkkinajärjestelmää kritisoidessaan ”duunarin puolesta”.

– Koko ajan mennään yhä enemmän tilanteeseen, jossa suomalaisilla yrityksillä ei ole varaa työllistää kotimaassa. Emme myöskään saa samalla tavalla investointeja maailmalta kuin olisimme saaneet, jos olisimme lähettäneet todella selvän viestin maailmalle, että Suomessa hallitus päättää millä ehdoilla mennään eteenpäin, Sarvamaa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)