Verkkouutiset

Petri Sarvamaa haluaa julkiselle sektorille nopeasti palkanalennuksia

Euroopan parlamentin jäsenen Petri Sarvamaan mielestä Suomessa pitäisi alentaa julkisen sektorin palkkoja.

Euroopan parlamentin jäsen Petri Sarvamaa (kok.) esittää julkisen sektorin työntekijöiden palkanalennuksia Hallituksen täytyy herätä blogikirjoituksessaan.

”Ensi syksyksi pitäisi valmistella myös esitys, jossa julkisen sektorin palkkoja alennettaisiin progressiivisesti, esimerkiksi 2-5 prosenttia. Näin julkishallinnon irtisanomisia ei tarvitsisi toteuttaa kertarysäyksellä, vaan vastuullisesti pääasiassa eläköitymisen kautta”, Petri Sarvamaa kirjoittaa.

”Lähtökohdaksi tarjoan julkishallinnon rakenteiden perkaamista ja kriittistä tarkastelua. Jo aloitetut uudistukset pitää väkevöittää ja niihin pitää kirjata sekä pakkoja että selkeitä säästötavoitteita”, hän toteaa.

Sarvamaa haluaa myös purkaa kuntatyöntekijöiden viiden vuoden irtisanomissuojan ja kuntaliitosten mukanaan tuomat ketjutetut irtisanomissuojat.

”Jos Suomessa ei tosiaan voida käydä rehellistä keskustelua ja tehdä siitä seuraavia päätöksiä kaikkein suurimmasta kysymyksestä, julkisen sektorin koosta, emme pääse tavoitteisiin koskaan”, hän kirjoittaa.

Tuolloin seurauksena on Sarvamaan mukaan kestämättömän velkaantumisen jatkuminen. ”Kuka antoi meille luvan siirtää tämä pommi seuraavalle sukupolvelle? Ei kukaan. Luulenpa, että kansan tietoisuus tämän ongelman suuruudesta alkaa olla hyvällä tolalla”.

”Jos puolue ei pysty saavuttamaan keskeisiä tavoitteitaan tai yhteisesti sovittuja suuria periaatteita, siitä kannattaa joskus vetää myös tarvittavat johtopäätökset. Ilman tunteenpurkauksia, kokoomusmeppi kirjoittaa.

Uusimmat
MAINOS