Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: EU:n on näytettävä tietä kauppapolitiikassa

Kansainvälisten järjestöjen näivettyminen olisi europarlamentaarikon mukaan kaikkien kannalta kohtalokasta.

– Amerikkalaisten voimakas kotimaisen tuotannon, työpaikkojen ja talouden näennäinen suojelu tulleja ja muita kaupan esteitä käyttämällä voi johtaa taloudellisen keskinäisriippuvuuden murenemiseen maailmanlaajuisestikin. Ulkopolitiikan näkökulmasta sulkeutuneen ja sisäänpäin käpertyvän ajattelun leviäminen kansainvälisen kaupan ulkopuolelle olisi hirvittävää, kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kirjoittaa Iltalehden blogissaan.

Hänen mukaansa Suomen täytyy toimia asiassa, eikä katsella kehitystä vain sivusta.

– Meidän on otettava kynä kauniiseen käteen ja osoitettava maailmalle, että pystymme ja haluamme toimia, Sarvamaa toteaa.

Hänen mukaansa CETA-sopimus on eurooppalaisten ja kanadalaisten mahdollisuus edistää vakautta sekä osoittaa kansainvälisen järjestelmän haluttu suunta.

– Syksyllä viimeisiä allekirjoituksia vaille valmis EU:n ja Kanadan välinen vapaakauppasopimus CETA tyssäsi Belgian ranskankielisen alueen Vallonian vastustukseen. Lopulta sielläkin ymmärrettiin sopimuksen tuomat hyödyt. Tämä farssi ei saa kuitenkaan toistua enää 15.2. Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)