Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: EU-kriittisten kommenteissa ei mitään logiikkaa

Europarlamentaarikkoa huolestuttaa totuuden merkityksen väheneminen keskustelussa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) ei ymmärrä joidenkin kriittisesti Euroopan unioniin suhtautuvien kommentointia Puolan ja Unkarin tilanteesta.

– Samat vouhottajat, jotka haluaisivat kaataa EU:n, käyttävät samaa, hyvin ristiriitaista argumentaatiota myös Puolan ja Unkarin tilanteen kohdalla, meppi kertoo Verkkouutisille.

EU-komissio päätti maanantaina aloittaa Puolan kohdalla unionin sopimuksen seitsemännen artiklan mukaisen rikkomusmenettelyn maan oikeusistuimen riippumattomuuden vähenemisen takia. EU:ssa ei koeta, että Puola tai Unkari pitäisivät enää kiinni EU:n perusarvoihin kuuluvasta oikeusvaltioperiaatteesta.

EU:ssa myös suunnitellaan rahoituksen sitomista oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Lakiluonnoksen mukaan jäsenvaltiolta voitaisi leikata EU-rahoitusta, jos se ei noudata oikeusvaltioperiaatetta.

Sarvamaan mukaan on ristiriitaista, että kommentoijat valittavat ensin siitä, että Suomen rahoja ei saisi ”hassata” Euroopan unioniin, mutta kun keskustellaan Puolan tai Unkarin EU-tukien lopettamisesta, puolustetaan maiden oikeuksia.

Kokoomusmeppi on laittanut merkille, että EU-kriittiset kommentoijat älähtävät, jos keskusteluissa suunnitellaan autoritaarisuuteen pyrkivien poliittisten voimien toimiin puuttumista.

– Kommenteissa ei ole mitään järkeä, eivätkä ne perustu mihinkään logiikkaan.

– Ei tämä tosin ole ensimmäinen kerta politiikassa, kun tunne voittaa järjen argumentoinnissa, Sarvamaa sanoo.

Mepin mukaan olisi tärkeää pysäyttää tunteisiin ja valheisiin perustuvan argumentaatiotavan leviäminen.

– Onhan se varmasti kätevää argumentoida totuudesta piittaamatta. Yhdysvaltain presidenttihän elää siitä, Sarvamaa toteaa.

Uusimmat
MAINOS