Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: EU-komission budjettiesitys lupaili liikoja

Kokoomuksen europarlamentaarikko kritisoi EU-komission ehdotusta 2021-2027 budjetiksi.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mukaan maatalous- ja koheesiopolitiikan leikkaukset ovat esityksessä suurempia kuin on annettu ymmärtää. EU-komission uusiin prioriteetteihin kuten tutkimukseen osoitetut korotukset ovat taas osoittautuneet luultua pienemmiksi.

Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan varapuheenjohtajana toimivan Sarvamaan mukaan komission esittämät 50 prosentin korotukset tutkimukseen ovat kiinteiden hintojen tarkastelun jälkeen osoittautuneet olevan lähempänä 13 prosenttia.

Maatalouden suorista tuista leikataan esityksessä yli 10 prosenttia ja maaseudun kehittämisestä 25 prosenttia.

Petri Sarvamaa kertoo parlamentin olevan pettynyt komission esitykseen.

— Ehdotettu budjetti on käytännössä pienempi kuin tämänhetkinen rahoituskehys. Tämä on käsittämätöntä Euroopan nykyisessä tilanteessa.

Sarvamaa moittii erityisesti sitä, että komissio ei nähtävästi ole oppinut mitään siirtolaiskriisin aiheuttamasta rahoituskehyksen riittämättömyydestä.

— En pysty ymmärtämään, että sellaisen opetuksen jälkeen EU:n budjetin tasoa ehdotetaan jälleen madallettavan, Sarvamaa tilittää.

Europarlamentaarikon mukaan parlamentin asema budjettineuvotteluissa on tärkeämpi kuin koskaan.

—Meidän täytyy puolustaa niin tutkimusta ja innovaatioita kuin suomalaista viljelijääkin. Nyt ehdotetut luvut eivät rakenna kestävää tulevaisuutta eurooppalaisille.

Uusimmat
MAINOS