Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: Brexit-painajaisen viimeinen näytös alkaa

Europarlamentaarikko toteaa Britannian seuraavan pääministerin johtavan petettyä kansakuntaa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok./EPP) mukaan Britannian parlamentin keskiviikkoisia äänestystuloksia ei voi pitää millään lailla yllättävinä.

Parlamentaarikot hylkäsivät kaikki kahdeksan esitystä Brexit-umpisolmun ratkaisemiseksi. Ehdotuksia oli muun muassa tulliliiton solmimisesta, sisämarkkinajäsenyydestä, EU-eron perumisesta ja toisesta kansanäänestyksestä. Myös EU-ero ilman sopimusta tyrmättiin laajalla enemmistöllä.

– Parlamentin alahuone ei saanut otettua Brexit-prosessia haltuunsa, sillä kaikki suuntaa-antavat äänestykset hylättiin. Joudumme siis odottamaan tämän historiallisen, poliittisen tragedian häpeällistä loppunäytöstä, Petri Sarvamaa kirjoittaa twitterissä.

Parlamentti päätyi siirtämään eropäivää koskevan lain EU:n määrittelemään takarajaan eli huhtikuun 12. päivään. Pääministeri Theresa May ilmoitti eroavansa, jos hänen ajamansa Brexit-suunnitelma hyväksytään parlamentin kolmannessä äänestyksessä.

Sarvamaan mukaan seuraavana on vuorossa ”poliittisen kauhunäytelmän” loppuratkaisu.

– Konservatiivien kovapäiset hyeenat äänestävät erosopimuksen puolesta, tosin vain kerääntyäkseen valtataisteluun: kenestä tulee seuraava pääministeri? Hän pääsee hallitsemaan kansakuntaa, joka on perinpohjaisesti petetty, Petri Sarvamaa kirjoittaa.

 

Uusimmat
MAINOS