Verkkouutiset

Perussuomalaisten Putkonen laittomista maahan pyrkijöistä: ”sinisilmäisyys on kostautumassa”

Talous- ja eurokriisin kanssa samanaikaisesti euroalueella on syntymässä katastrofaalinen ongelma laittomien maahan pyrkijöiden ehtymättömästä virrasta, toteaa perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Sinisilmäisyys on kostautumassa. Kyse on poikkeuksellisen tuottavasta liiketoiminnasta. Laittomien maahan pyrkijöiden salakuljetusbisnes näyttää olevan selvästi tuottoisampaa kuin esimerkiksi huumekauppa, Matti Putkonen kirjoittaa Nykypäivän kolumnissaan.

Hän toteaa, että rangaistukset laittomien maahan pyrkijöiden kuljettamisesta puolestaan ovat olemattomat suhteessa taloudellisiin jättivoittoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Facebook-sivustoille on avattu lukuisia laittoman maahanmuuton erikoissivustoja. Yhden tällaisen ”matkatoimiston” vetäjä leuhki heidän tehneen jo yksin viime vuonna 300–400 miljoonan euron voitot. Tänä vuonna tuotot ovat enemmän kuin tuplaantuneet, Putkonen kirjoittaa.

Hän kysyy, olisiko syytä ottaa oppia Radio Jerevanista muutaman vuosikymmenen takaa? Suosituissa vitseissä esiintyvä Radio Jerevan uutisoi aikanaan Neuvostoliiton johdon edesottamuksista kansalle:

”Kremlin portinvartija tuli juoksujalkaa kertomaan Brezhneville, että Punaiselle Torille on yön aikana tullut kaksisataa kiinalaista istumaan. Brezhnev totesi rauhallisesti, että tilaa on. Seuraavalla viikolla portinvartija viestitti, että nyt siellä on jo 20 000. Vastaus oli sama. Kolmannella viikolla hengästynyt vartija raportoi, että nyt niitä on jo 20 miljoonaa.”

– Sama tulee tapahtumaan Lampedusan laittomien kanssa. Italian ohella ongelmissa on Kreikka.

Putkonen kertoo matkastaan Samoksen saarelle.

– Kervelin kylässä aamuarinko paistoi heinäkuussa kirkkaasti ja meri lainehti kutsuvasti. Lähdimme vaimoni Tiinan kanssa kauppareissulle. Törmäsimme outoon kulkueeseen. Noin kolmekymmentä nuorta miestä sekä kaksi naista ja lasta marssivat kohti saaren pääkaupunkia kourassaan viimeisintä mallia olevat älypuhelimet.

– Paikalliset kertoivat, että joka yö saarelle rantautuu 200–300 laitonta siirtolaista Turkin puolelta. Paikalliset Samoksen saarella ihmettelivät, miksi nuoret miehet lähtevät pakoon ja jättävät lapset, naiset sekä vanhukset ISIS:n armoille, Putkonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)