Verkkouutiset

Perussuomalaiset nuoret järjestää pilapiirroskilpailun islamista

Perussuomalaisten nuorten julkaisema Rahvas-lehti järjestää pilapiirroskilpailun sananvapauden puolesta.

Järjestö kertoo tiedotteessaan, että ”aiheeksi valittiin viimeaikaisten tapahtumien valossa luonnollisesti islam”.

”Olemme huolestuneita eurooppalaisen ja suomalaisen sananvapauden tilasta. Islamistien iskut lehtitoimituksiin pilapiirrosten vuoksi ovat saaneet toimitukset varpailleen. On törkeää rajoittaa sanan- ja lehdistönvapautta uhkaamalla väkivallalla”, Rahvas-lehden tuore päätoimittaja Sebastian Tynkkynen kommentoi.

Tynkkysen mukaan Tanskan pilapiirroskohu vuonna 2005 antoi varoittavan signaalin länsimaalaisille, mutta se kuitattiin yksittäistapauksena.

”Näin ei voida enää tehdä. On ryhdyttävä toimiin sananvapauden säilyttämiseksi, ja osoitettava terroristeille, että väkivallan käyttö on hyödytöntä ja että se vain kääntyy heitä vastaan”, Tynkkynen toteaa.

Perussuomalaiset nuoret haastaa myös muiden poliittisten nuorisojärjestöjen lehdet mukaan julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia seuraavassa numerossaan.

Lehden kilpailu on avoin kaikille, ja voittajalle on luvassa 200 euron palkkio ja hänen piirroksensa pääsee Rahvaan kanteen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)