Verkkouutiset

Pertti Salolaiselle Britannian korkea arvonimi

Ministeri vastaanotti CBE-kunniamerkin.

Ministeri Pertti Salolainen vastaanotti perjantaina kuningatar Elisabetin myöntämän arvonimen Commander of the Order of the British Empire (brittiläisen imperiumin komentaja), CBE.

Pertti Salolainen sai arvonimen tunnustuksena työstään Suomen ja Britannian välisten suhteiden hyväksi. Merkin ojensi Britannian suurlähettiläs Sarah Price Helsingin suurlähetystössä pidetyssä tilaisuudessa.

Brittiläisen imperiumin ritarikunnan (The Most Excellent Order of the British Empire) CBE on aiemmin myönnetty Suomeen yritysjohtaja Jorma Ollilalle ja kansainvälisessä aseidenluovutuskomissiossa Suomea edustaneelle prikaatikenraali Tauno Niemiselle. Kapellimestari Sakari Oramolla on OBE. Maiden kirkkojen sopimusta valmistelleella Juhani Forsbergilla ja Pohjois-Irlannin rauhanprosessissa mukana olleella Aaro Suoniolla on MBE.

Marsalkka C.G.E. Mannerheimille myönnettiin aikanaan Brittiläisen imperiumin suurristin ritarin korkein kunniamerkki GBE.

Salolainen on toiminut yhteensä 12 vuotta Britanniassa. Hän oli BBC:n toimittajana Lontoossa 1966, Yleisradion Lontoon kirjeenvaihtaja 1966-1969 ja Suomen suurlähettiläs Lontoossa 1996-2004. Tuolloin hän oli perustamassa suomalais-brittiläistä kauppakamaria.

Pertti Salolainen on ollut kansanedustajana 1970-1996 ja jälleen vuodesta 2007 alkaen. Eduskunnassa hän on tällä hetkellä ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja. Hän on toiminut eduskunnan Britannia-ystävyysryhmän puheenjohtajana.

Vuonna 1998 Pertti Salolaiselle myönnettiin Lontoon Cityn vapaakansalaisuus. Suomessa hän sai ministerin arvonimen vuonna 2004.

Pertti Salolainen sanoo pitävänsä kunnianosoitusta suuressa arvossa. Hän toteaa Britannian olevan hänelle kuin toinen kotimaa, jossa hänellä on edelleen paljon hyviä ystäviä. Hän on innokas Lontoon taksien ystävä, joka on tuonut kaksi lontoolaistaksia Suomeen ja valittu Lontoon taksiyhdistyksen kunniajäseneksi.

Uusimmat
MAINOS